Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας του Δικτύου Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης επιστρέφει!

 


Η Βάλβειος Δημοτική Βιβλιοθήκη ως Μέλος του Δικτύου, καλεί τα παιδιά ηλικίας 5-14 ετών να συμμετάσχουν στις δράσεις που δημιούργησε ειδική ομάδα επιστημόνων και να ζήσουν μέσα σ΄ αυτές ένα υπέροχο και δημιουργικό Καλοκαίρι.

Από την Τετάρτη 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου η Βάλβειος, ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχτεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους της, να διαβάσουν παλιές και καινούργιες ιστορίες, να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν, να παίξουν με τη φύση και μέσα από πρωτότυπες δράσεις να ανακαλύψουν νέες διαδρομές ανάγνωσης.

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές Ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε», η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας θα φέρει τα μικρούς και μεγάλους φίλους της κοντά σε αγαπημένα μέρη, πρόσωπα, βιβλία και προσωπικά σημεία αναφοράς.

Κεντρικός στόχος της φετινής Κ. Ε. είναι να μετατραπεί η Βιβλιοθήκη σε κυψέλη Δημιουργικότητας, αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω απ’ αυτή.

Οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που θα υλοποιηθούν στη Βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο και είναι βασισμένα σε τέσσερις άξονες: τη Φύση, το Νερό, τον Ουρανό και τον Άνθρωπο.

Στις δραστηριότητες μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 5-14 ετών. Τα εργαστήρια θα είναι ολιγομελή -έως 10 παιδιά- και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά του Covid-19.

Εγγραφές θα γίνονται στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη(Βυρώνειο Κτίριο-Πλώσταινα) όλες τις καθημερινές ημέρες, 9.00-13.00 το πρωί και 18.00-20.00 το απόγευμα.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 26310 56903 κ. Μιχάλη Κιτσινέλη

E-mail: balbeioslibrary@gmail.com