Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Ναυταθλητικό Σαββατοκύριακο στις 10-11 Σεπτεμβρίου 2022 στο Μεσολόγγι KAYAK-CANOE-SUP MARATHON & OPEN WATER SWIMMINGΟ Ναυτικός όμιλος Μεσολογγίου διοργανώνει  ένα μοναδικό Ναυταθλητικό  σαββατοκύριακο στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2022 στη Τουρλίδα Μεσολογγίου.  

Πιο αναλυτικά το παραπάνω διήμερο θα πραγματοποιηθούν: Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 17.00, ο 9ος Κωπηλατικός διάπλους της Λιμνοθάλασσας (με οτιδήποτε κωπήλατο σκάφος,sup, kayak, canoe) και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 09.00 ο 8ος Κολυμβητικός διάπλους.  

Τα σημεία και των δύο ναυταθλητικών εκδηλώσεων θα είναι το νησί της Τουρλίδας, το μουσείο Άλατος και ο θαλάσσιος χώρος μεταξύ Τουρλίδας, Αλυκών  και Νήσου Άι Σώστη. 

Όσοι θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία διασχίζοντας  τμήμα της λιμνοθάλασσας και της ακτογραμμής του Μεσολογγίου με τεράστιο οικολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Επίσης οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να επισκεφτούν το νησί του Αι Σώστη με τον ομώνυμο φάρο, το μοναδικό μουσείο Άλατος,να παρατηρήσουν  την πλούσια ορνιθοπανίδα της λιμνοθάλασσας και να απολαύσουν ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα  . Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχουν και διάφορες παράλληλες δράσεις, όπως τοξοβολία, ιστιοπλοΐα για παιδιά, καγιάκ για αρχάριους κτλ.                          

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους, αθλητές, ιδιώτες, μικρούς και μεγάλους.  

Θα υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης τουριστικού καγιάκ για όσους δεν διαθέτουν και θα θέλουν να συμμετάσχουν στο κωπηλατικό διάπλου.  

Πληροφορίες στο:  www.nommes.gr  

Δηλώσεις συμμετοχής για το Κωπηλατικό στο  lagooncrossing@hotmail.com  και για το Κολυμβητικό  στο  atsoumpelis@gmail.com

Όλες οι δράσεις θα υποστηρίζονται από το Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου. 

Επίσης ενημερώνουμε τους μικρούς μας φίλους ότι η  φετινή μας συνάντηση για δωρεάν μαθήματα και γνωριμία με το άθλημα του κάνοε-καγιάκ, φέτος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 από 17.30 με 19.30 , στις εγκαταστάσεις του ΝΟΜεσολογγίου στη Κλέισοβα. Φέρτε τα παιδιά σας να γνωρίσουν και να ενταχθούν στην ομάδα μας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν κολύμβηση.  Η δραστηριότητα σε εξωτερικό περιβάλλον χειμώνα καλοκαίρι και ειδικά στη θάλασσα δημιουργεί ψυχικά και σωματικά υγιείς ανθρώπους.. Κορίτσια και αγόρια από 7 χρόνων σας περιμένουμε..... Ελάτε στην ομάδα των πρωταθλητών!!!