Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό στην Ι.Π. Μεσολογγίου την Παρασκευή 26 Αυγούστου

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης σας προσκαλούν στη συναυλία  με τον Παντελή Θαλασσινό που θα πραγματοποιηθεί στο Λιμάνι Μεσολογγίου, την Παρασκευή 26 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ.

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, με ελεύθερη είσοδο και αποτελεί ένα μουσικό οδοιπορικό στις «Χαμένες Πατρίδες», όπως είναι και ο τίτλος.

Ο Παντελής Θαλασσινός με την ορχήστρα του και με την υπέροχη χροιά της φωνής του ταξιδεύει το κοινό μέσα από μονοπάτια νοσταλγίας , αλλά και πιο ιδιαίτερων στιγμών, προσφέροντας μια μοναδική μουσική εμπειρία. Η πρωτοτυπία της μουσικής δράσης έγκειται στο  ότι ο καταξιωμένος καλλιτέχνης  θα διαδράσει  με τον  Μουσικό Όμιλο ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ- με εξήντα νέους- σε μια μουσική συνάντηση τέχνης, υπό τη διεύθυνση  του μαέστρου Δημήτρη Μανωλάτου, την αφήγηση του Χρήστου Ζήση και της τραγουδοποιού Μικαέλλας Παπαχρυσάνθου.

 Η συναυλία  εντάσσεται στις πολύπλευρες πολιτιστικές δραστηριότητες του Τομέα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  και φιλοδοξεί με αυτό τον τρόπο  

• να ενισχύσει την πολιτιστική  επικοινωνία μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας 

•  να αναδείξει την ξεχωριστή ατμόσφαιρα που αποπνέει η κάθε πόλη 

• να αναδειχθούν οι νέες ιδέες και οι νέοι δημιουργοί της περιοχής μας μαζί με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες μας.

Σκοπός μας η μεταξύ μας γνωριμία, και ο πολιτισμός  να δομείται ως  γέφυρα  πνευματικής επικοινωνίας μεταξύ  Δήμων και Περιφέρειας

 Η εν λόγω  εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του στόχου της Περιφέρειας που είναι η στήριξη του πολιτισμού μέσω της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων, ώστε να  διαχέεται το αίσθημα της αισιοδοξίας και της ψυχικής ανάτασης των πολιτών μας μέσα από χώρους που συνδέονται  και με την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση απευθύνεται  σε όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, τόσο του νομού όσο και της ευρύτερης περιοχής, ενισχύοντας το πολιτιστικό αποτύπωμα της ΠΔΕ.