Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Παύση εκπροσώπησης ΔΕΥΑΜ από την εταιρία VOLTERRA

 Για πολλοστή  φορά η δημοτική μας αρχή βρίσκεται  μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει.

Από το 2019 προβλέπουμε και προειδοποιούμε τον δήμο, για την κατάσταση που θα αντιμετωπίσει αν δεν λογικευθεί και δεν πράξει τα αυτονόητα. Δυστυχώς όμως η δημοτική μας αρχή εξακολουθεί να κωφεύει και να στρουθοκαμηλίζει και τώρα ήρθε πλέον η ώρα που θα πρέπει να πληρώσουν οι  δημότες.

Σύμφωνα με  πληροφορίες μας, η εταιρία Volterra απέστειλε έγγραφο προς την ΔΕΥΑΜ, με το οποίο την πληροφορεί ότι έχει κάνει «παύση εκπροσώπησης».

Αυτό σημαίνει ότι απορρίπτει από πελάτη την ΔΕΥΑΜ και κοινοποιεί την απόφασή της στον  ΔΕΔΔΗΕ. Κατόπιν αυτού ο ΔΕΔΔΗΕ είναι υποχρεωμένος εντός το πολύ 15 ημερών να κατεβάσει όλους τους διακόπτες της ΔΕΥΑΜ.

Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η έλλειψη νερού σε όλο τον δήμο, των ΤΟΕΒ συμπεριλαμβανομένων.

Πριν ένα περίπου μήνα η Volterra είχε στείλει εξώδικο με το οποίο καλούσε την ΔΕΥΑΜ να πληρώσει εντός 5 ημερών το χρέος των 876.000 ευρώ.  Άμεση λοιπόν προτεραιότητα του δήμου και το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει, ήταν να φροντίσει να ρυθμίσει το χρέος προς την Volterra. 

Η δημοτική μας αρχή αγνόησε όμως επιδεικτικά για μια ακόμη φορά τα αυτονόητα, δεν απάντησε μάλιστα σε σχετική μας ερώτηση στο Δ.Σ. και τώρα βρίσκεται σε απόγνωση και με την πλάτη στον τοίχο.

Ο δήμος έχει πάρει μεγάλα ποσά λόγω Covid και αντί να τα διαθέσει για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, τα χρησιμοποιεί για να κάνει αχρείαστες προσλήψεις για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους και για να βουλώσει λακκούβες παραμονές των εκλογών, μήπως και διασωθεί.

Το θέμα είναι και άμεσο και κρίσιμο, αφορά δε την διαβίωση και την υγεία των δημοτών.

Επειδή λοιπόν η δημοτική μας αρχή  βρίσκεται σε αδιέξοδο, μη γνωρίζοντας που πατά και που βρίσκεται, κάνουμε έκκληση για άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την ΔΕΥΑΜ.

Έστω και την ύστατη στιγμή πρέπει να βρεθεί λύση. Λύσεις πάντα υπάρχουν και πρέπει να τις αναζητήσουμε όλοι μαζί για να γλυτώσουμε τα χειρότερα.

Ελπίζουμε η έκκληση μας να εισακουσθεί άμεσα, έχουμε και προτάσεις και διάθεση να συμβάλουμε στην επίλυση του θέματος.

Ο δήμαρχος ακούει ή εξακολουθεί να βρίσκεται σε vertigo ;


Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Μεσολόγγι 11/10/2022