Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Το ΥΠΕΘΑ απειλεί με έξωση τον Δήμο από το πρώην στρατόπεδο «ΚΑΨΑΛΗ»!


  

Με διοικητική αποβολή απειλεί το ΥΠΕΘΑ – Ταμείο Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας – το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου σχετικά με την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «ΚΑΨΑΛΗ», όπου εκεί στεγάζονται η ΔΕΥΑΜ, η Υπηρεσία Πρασίνου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους!

Αυτό προκύπτει από το Σ.1631/Φ.900/5/2/7040/25-10-2022 έγγραφό του προς το Δήμο. Συγκεκριμένα παρήλθαν 10 μήνες (τέλος 2021) από την παλαιότερη παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος και τώρα απαιτείται υπογραφή σχετικής σύμβασης μίσθωσης μεταξύ Δήμου και ΠΕΘΑ με δύο όρους:

α) Διάρκεια εκμίσθωσης 5 έτη με δυνατότητα παράτασης 4 επιπλέον έτη

β) Μηνιαίο μίσθωμα 4,18 ανά τ.μ., πράγμα το οποίο, όταν μετατραπεί σε ετήσιο με βάση τα τετραγωνικά (1.500) παραχώρησης, απαιτούνται 70.000 έως 75.000 ευρώ.

Πλείστα τα ερωτήματα για τη νέα ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής, με κυρίαρχα δύο:

1. Γιατί δεν φέρατε προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ γνωρίζατε τι ακριβώς συμβαίνει; Η όποια νεότερη απόφαση πρέπει να ληφθεί μέχρι 22-11-2022.

2. Πόσο διάτρητες είναι οι “κορώνες” σας για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό – στον οποίο περιλαμβάνεται και το πρώην στρατόπεδο «ΚΑΨΑΛΗ» – όταν στοιχειωδώς δεν έχετε συνεννοηθεί για ένα τόσο απλό θέμα με το αρμόδιο Υπουργείο και σας απειλεί με διοικητική αποβολή από τον χώρο; 

Και βέβαια, το ίδιο θα συμβεί και με άλλα Υπουργεία που εμπλέκονται: Υγείας για το παλιό Νοσοκομείο, Πολιτισμού για το Τρικούπειο. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές. Ο εντυπωσιασμός και η ψηφοθηρία είναι κακός σύμβουλος. Φέρτε το θέμα λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν να έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις και τρέχουμε, για άλλη μια φορά, πίσω από τα γεγονότα.

Συνημμένα σχετικό έγγραφο ΥΠΕΘΑ.    

Πάνος Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος 

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»