Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Σωματείο εργαζομένων Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου: Λεφτά Υπάρχουν … αλλά πάνε αλλού

Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε για μία ακόμη φορά στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Το αφεντικό τρελάθηκε και ξεπουλάει. Μετά, την υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού και τον Εσωτερικό έλεγχο, ξεπουλάει και εκχωρεί και την μισθοδοσία του Πνευματικού κέντρου σε ιδιώτη. Δώσε και μένα μπάρμπα. Τα χρήματα του Δήμου σπαταλιούνται στο βωμό των ιδεοληψιών της δημοτικής αρχής. Αρνείται να αξιοποιήσει  τα στελέχη και τους εργαζομένους του Δήμου, ειδικά όταν έχουν «άλλη» γνώμη, τους παραγκωνίζει ή τους διώχνει χύνοντας μετά κροκοδείλια δάκρυα κατηγορώντας όλους τους άλλους (την απλή αναλογική, το σύστημα, τον «Χατζηπετρή»… κλπ). 

Κάπως έτσι, ενώ έχουν γίνει αθρόες προσλήψεις συμβασιούχων , υπολειπόμαστε σε ηλεκτρολόγους, και εκχωρεί σιγά – σιγά την υπηρεσία σε ιδιώτες, κάπως έτσι ενώ υπάρχουν αρκετά ικανά στελέχη με εμπειρία να αναλάβουν τον εσωτερικό έλεγχο, τον εκχωρεί σε ιδιώτη, κάπως έτσι απομάκρυνε την υπάλληλο της μισθοδοσίας του Πνευματικού Κέντρου, για να εκχωρήσει τελικά την υπηρεσία μισθοδοσίας σε ιδιωτική εταιρεία. Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του Πνευματικού αρνείται να τηρήσει της υποχρεώσεις του απέναντι στους εργαζομένους και την νομιμότητα λειτουργίας του Πνευματικού… λόγο έλλειψης χρημάτων! Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά για ξεπούλημα μόνο. 

Ουσία μηδέν… «μπαλώματα» παντού… ξεπούλημα και διαχείριση μιζέριας. Το τρίπτυχο της δημοτικής αρχής στο οποίο θα μας βρίσκει πάντα απέναντι, γιατί οι εργαζόμενοι ξέρουμε τις πραγματικές δυνατότητες και προοπτικές του Δήμου και δεν θα ανεχθούμε ούτε θα υποχωρήσουμε σε πρακτικές «Μαυρογιαλούρου». Σαν Σωματείο και σαν Εργαζόμενοι στο Δήμο και στα Ν.Π. του, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε το Δημόσιο Συμφέρον που περνά μέσα από τα Δικαιώματα των Συναδέλφων σε μια Ευνομούμενη Πολιτεία. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ;    

Το Διοικητικό Συμβούλιο