Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Μεσολόγγι!Με λαμπρότητα, υπερηφάνεια και συγκίνηση  τιμήθηκε η Επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Μεσολόγγι παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γεώργιου Σταμάτη, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση. 

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός  και ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση,  κατάθεση στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Παρουσία πλήθος κόσμου στην Ιερά Πόλη παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που έλαβε χώρα στην οδό Σπύρου Μουστακλή υπό τους ήχους εμβατηρίων των ιστορικών φιλαρμονικών του Μεσολογγίου: «Δημοτική Φιλαρμονική, Χ.Καψάλη» & «Ιωσήφ Ρωγών» .

Οι μαθητές παρέλασαν με καμάρι αποδίδοντας τιμή στους ενδόξους προγόνους μας, ενώ υπήρχαν και τμήματα με στολές και παραδοσιακές φορεσιές καθώς φυσικά και τμήματα του στρατού ξηράς και των σωμάτων ασφαλείας που με την πειθαρχία, την πυγμή και τον άρτιο σχηματισμό τους τόνωσαν το αίσθημα υπερηφάνειας του κοινού που με περίσσεια συγκίνηση ξέσπασε σε χειροκροτήματα.  

Την παρέλαση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος που στις δηλώσεις του αναφέρθηκε  στην σπουδαιότητα της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας των λαών διαχρονικά, ευχόμενος παράλληλα να υπερισχύσει ο σεβασμός, η ειρήνη και η λογική στο σύγχρονο κόσμο.  

 Από πλευράς άλλων επισήμων παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ο Αστυνομικός Διευθυντής, η Λιμενάρχης Μεσολογγίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.  

Με παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων και εκδηλώσεις μνήμης τίμησαν και στις Δ.Ε Οινιαδών και Αιτωλικού, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου παρουσία εκπρόσωπων της Δημοτικής Αρχής, αιρετών και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης,  την Εθνική μας Επέτειο και όλους όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας.