Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου για τις Εορτές Εξόδου

Με αφορμή τη λήξη των εορτασμών για την 197η Επέτειο της Ηρωικής «Εξόδου» του Μεσολογγίου, ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος εκφράζει τις δημόσιες ευχαριστίες του:

 «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 197 χρόνια από την Έξοδο.

Οι Εορτές Εξόδου αποτελούν για την Ιερή μας  Πόλη ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο .

Κεφάλαιο μνήμης, ιστορικής ευθύνης, επικοινωνίας, κοινωνικής ανάτασης.

Χρέος μας είναι να διατηρήσουμε την γνησιότητα, την αυθεντικότητα αλλά και να τις αναβαθμίσουμε.

Οι «Εορτές Εξόδου» 2023 που διοργάνωσε ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου  και  διήρκεσαν από 25 Μαρτίου έως 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα δέουσας κατάνυξης, με επισημότητα και την μεγαλύτερη από ποτέ συμμετοχή, με άρτια οργάνωση αλλά και με ποιοτική αναβάθμιση .

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας  και συνεορτάσαμε την Επέτειο της Ηρωικής Εξόδου με κατάνυξη, σεβασμό και υπερηφάνεια.

Ευχαριστίες στους εργαζόμενους του Δήμου μας, την επιτροπή εορτών αλλά και κάθε συμμετέχοντα  από  την Ελλάδα και το Εξωτερικό  που προσήλθαν, ευλαβικά, προσκυνητές στην Ιερή μας Πόλη, συναισθανόμενοι παντοτινά το συμβολισμό, το βάρος και τη παρακαταθήκη που συνιστά ο μαρτυρικός αυτός τόπος ,παγκοσμίως. 

 Συναισθανόμενοι το βάρος αυτό ξεκινήσαμε ήδη τις προετοιμασίες για ένα Πανελλήνιο και Παγκόσμιο Εορτασμό, για μια μεγάλη Εορτή Ελευθερίας  ώστε το 2026 να τιμηθεί αναλόγως  αυτή η κορυφαία επέτειος – ορόσημο, όχι μόνο για την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, αλλά και για ολόκληρο τον Ελληνισμό.


Με εκτίμηση,

Κώστας Λύρος

Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου