Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Μια μεγάλη προσπάθεια του 1ου ΓΕΛ Μεσολογγίου κατά τη διετία 2021-2023

 

Τελειώνοντας και η φετινή σχολική χρονιά, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο απερχόμενος Διευθυντής του σχολείου μας, θα θέλαμε να κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της τελευταίας διετίας στα πλαίσια της αναβάθμισης του σχολείου μας.

Επιγραμματικά αναφέρουμε: 

1) Φωταγώγηση κτιρίου με προβολείς LED έτσι ώστε να βελτιωθεί τόσο η  αισθητική όσο και η ασφάλεια του σχολικού συγκροτήματος.

2) Κατασκευή  δυο (2) λυόμενων αιθουσών (τα δάπεδα των αιθουσών αντικαταστάθηκαν πλήρως με ισχυρό μπετό και κεραμικά πλακάκια).

3) Βάψιμο όλων των λυόμενων αιθουσών (εσωτερικά και εξωτερικά).

4) Εξωτερικό βάψιμο του σχολείου (ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες).

5) Εσωτερικό βάψιμο όλων των αιθουσών.

6)   Ο προαύλιος  χώρος  του  σχολείου καλλωπίστηκε με περισσότερα από 60 δέντρα και λουλούδια.

7) Κατασκευάστηκε νέο γήπεδο μπάσκετ.

8) Οχτώ (8) αίθουσες εξοπλίστηκαν με καινούρια  κλιματιστικά και μία μεγάλη τηλεόραση.

9)   Φιλοτεχνήθηκαν  Graffiti σε εξωτερικές επιφάνειες  των λυόμενων αιθουσών με την εμβληματική μορφή του Κ. Παλαμά.

Να επισημάνουμε πως τα  επτά (7) κλιματιστικά τοποθετήθηκαν στο σχολείο μας από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου με προσωπική απόφαση του Δημάρχου κ. Κώστα Λύρου, ενώ το όγδοο κλιματιστικό και η τηλεόραση ήταν  ευγενική χορηγία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού.

Επίσης , στη δεντροφύτευση αλλά και στις εργασίες συνέβαλαν οικονομικά ιδιώτες και φίλοι του σχολείου μας, τους οποίους έχουμε ευχαριστήσει ονομαστικά σε σχετικά δελτία τύπου.



Όλες αυτές οι παρεμβάσεις, έγιναν με μοναδικό στόχο την αισθητική αναβάθμιση του σχολείου και την ασφαλή φοίτηση των μαθητών μας σε ένα χώρο αντάξιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας ικανό να παράξει πολιτισμό, μόρφωση και χαρά για τη νέα γενιά που αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας.

Να τονιστεί  επίσης ότι  το σχολείο μας συμμετείχε σε ποικίλες  δράσεις κάνοντας το άνοιγμά του στην κοινωνία όπως εκπαιδευτικές επισκέψεις ( μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι), πολιτιστικά προγράμματα,δημιουργία ομίλου, δράσεις για την πρόληψη της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, προγράμματα εθελοντισμού, συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, εκκλησιασμοί μαθητών και δια ζώσης επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Δαμασκηνό. Στην ιστοσελίδα του σχολείου 1lyk-mesol.ait.sch.gr  αποτυπώνονται όλες οι παραπάνω δράσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι και με τον νέο Διευθυντή κ. Φώτιο Σκληρό, που ξεχωρίζει για την επιστημονική , παιδαγωγική του συγκρότηση καθώς και  τη διοικητική του εμπειρία, το έμψυχο δυναμικό του σχολείου μας θα συνεχίσει   να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο  δυνατό αποτέλεσμα σε όλους τους τομείς με μοναδικό γνώμονα την χαρά και τις υψηλές επιδόσεις των μαθητών μας. 

Μέσα από τη συνεργασία και την κοινή δέσμευση στους στόχους των σχολείων, παραμερίζοντας κάθε αντίληψη που βάζει το «το εγώ πάνω από το εμείς» θα επιτύχουμε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη το όραμα μιας ανθρωπιστικής και σύγχρονης Παιδείας.