Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

«ΝΕΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΑΔΑ ΣΧΟΛΗ» 3η Συνάντηση – Οι ταβέρνες

Η «Διέξοδος» στοχεύοντας στη γνώση και διατήρηση της μνήμης όχι μόνο του Ιστορικού αλλά και του Πολιτιστικού παρελθόντος της  Ιερής Πόλης, συνεχίζει την λειτουργία της «Νέας Μεσολογγιάδας Σχολής» και ανακοινώνει ότι η τρίτη  συνάντηση των «σπουδαστών»  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, στις 7.30 το απόγευμα, στο ανώγειο του Ιστορικού της Μουσείου με θέμα τις  παλιές ταβέρνες. 

Στην συνάντηση αυτή θα μιλήσουμε και  θα συζητήσουμε  για την αρχική μορφή των δεκάδων ταβερνών της πόλης με τα παραδοσιακά βαρέλια  και την μετεξέλιξή τους σε «οικογενειακές» και ακολούθως σε «κοσμικές». 

Θα προβληθούν ασπρόμαυρες φωτογραφίες, θα ακουστούν ηχογραφημένα στιγμιότυπα από διασκεδάσεις και θα γίνει αναφορά στους χορούς και λοιπές συναφείς διασκεδάσεις της εικοσαετίας 1950-1970.     

Η «Σχολή» απευθύνεται σε Μεσολογγίτες, σε αυτούς που νοιώθουνε Μεσολογγίτες αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί για το τεράστιο πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και ιστορικό παρελθόν της Πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι δεν αποστέλλονται ατομικές προσκλήσεις, ότι η είσοδος στη «Διέξοδο» είναι ελεύθερη και ότι οι συναντήσεις αρχίζουν ακριβώς στην ώρα τους.