Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Σχετικά με τη συγκρότηση της «Επιτροπής 2026»

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, δεν αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Εορτασμού των 200 χρόνων της Εξόδου. Μια απλή ματιά στην εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Δημήτρη Πετρόπουλου, καθώς και στο σχετικό βίντεο της συνεδρίασης, αρκεί για να φανεί του λόγου το αληθές.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι η «Συγκρότηση ολιγομελούς προπαρασκευαστικής Επιτροπής υπό προθεσμία, για την επέτειο των διακοσίων ετών από την Έξοδο του Μεσολογγίου», λόγω «έλλειψης προσωπικού στο συγκεκριμένο τομέα» και με «ημερομηνία λήξης η οποία προτείνεται να είναι η 31/7/2024».

Δεν θα ήταν αναγκαία η συγκρότηση αυτής της ολίγων μηνών προπαρασκευαστικής Επιτροπής, αν υπήρχε στο Δήμο ένα προσχέδιο, ένας φάκελος, έστω ένα αρχείο, που να αφορά τον εορτασμό αυτού του μέγιστου για το Δήμο και τη χώρα μας γεγονότος.

Δυστυχώς παραλάβαμε το κενό. Τώρα - δύο χρόνια πριν το 2026 - καλείται αυτή η επιτροπή εθελοντών να παραδώσει σε τρείς μήνες προεργασία τριών ετών που ουδέποτε έγινε.

Συστήνουμε μικρή υπομονή σε όλους όσοι με απόθεμα τοξικότητας ηθελημένα παραπληροφορούν από χθες το βράδυ. Τότε που θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση:

Η επιτροπή Εορτασμού των 200 χρόνων της Εξόδου

Το διετές master plan

Το περιεχόμενο και οι στόχοι του εορτασμού

Μέχρι τότε θα προσμένουμε τις ιδέες και τις προτάσεις τους για το καλό της πόλης και του Δήμου.

Ποτέ δεν είναι αργά…