Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ασυδοσία και σπατάλη του δημοτικού χρήματος..


 
Συνεχίζει να μας απογοητεύει και να μας εκπλήσσει δυσάρεστα η δημοτική πλειοψηφία με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα χρήματα των δημοτών. Μία ακόμη απόφαση για διάθεση εν δυνάμει 24.600,00 € έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενη απόφαση, πάλι εντός Μαΐου, για διάθεση 12.400,00 € για δήθεν διερεύνηση Ευρωπαϊκών Κονδυλίων μέσω προγραμμάτων για το Δήμο μας.
 Διερευνώντας την συγκεκριμένη απόφαση για δήθεν καταγραφή της φτώχειας στο Δήμο μας αλλά και τον εντοπισμό του πληθυσμού που απειλείται με κοινωνικό αποκλεισμό αντιλαμβανόμαστε όλοι μας ότι κάποιος, τουλάχιστο, μας εμπαίζει.
Απότοκος αυτής της πρακτικής είναι η ένδεια δημιουργικής πολιτικής που έχει ανάγκη ο τόπος. Αλόγιστες αποφάσεις με σκοπό τον προσηλυτισμό μέρος του εκλογικού σώματος. Αποφάσεις που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, αποφάσεις που ευτελίζουν τον ιερό θεσμό που υπηρετείτε. Και τα προβλήματα παραμένουν. Μας θυμίζουν κάθε μέρα τις διαχρονικές μας ευθύνες και την απουσία προόδου στην πόλη μας. Αναπτυξιακή τροχιά ανύπαρκτη.

Η Δημοτική Αρχή πρόκειται με πρόσκληση ενδιαφέροντος να διαθέσει μέχρι και του ποσού των 24.600,00 €, αν ήταν 24.600,01  θα έπρεπε να προβεί σε συνοπτικό διαγωνισμό τα συμπεράσματα δικά σας, προκειμένου να καταγραφεί η φτώχεια στο Δήμο μας αλλά και να υπάρξει μια ολοκληρωμένη εμπεριστατωμένη μελέτη προς αναζήτηση κονδυλίων.
Τη στιγμή που,
Η κοινωνική Υπηρεσία έχει πλήρη καταγραφή όλων εκείνων των στοιχείων των δημοτών που βρίσκονται σε ανέχεια ή απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό,
Η κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου δίδει τα προνοιακά επιδόματα άρα υπάρχει καταγραφή.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου διαχειρίζεται το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που έχει τρέξει για τη φτώχεια, το λεγόμενο Τ.Ε.Β.Α μέσω της Περιφέρειας, η οποία έχει παραδώσει ολοκληρωμένες μελέτες για την καταγραφή της φτώχειας και στον Δήμο μας και το εν λόγω πρόγραμμα λειτουργεί μοιράζοντας τρόφιμα και όχι μόνο στο Δήμο μας.
Ο Δήμος μας είναι, άρα και διαθέτει στοιχεία, ενταγμένος στο Κ.Ε.Α. ( Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ) το οποίο είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Ο Δήμος διαθέτει στοιχεία από τη διαχείριση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Ο Δήμος διαθέτει πλήρη καταγραφή των Ρομά και των εισοδηματικών τους κριτηρίων η οποία και έχει παρουσιαστεί στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο Δήμος μπορεί να αντλήσει στοιχεία από την Μητρόπολη.
Αλλά η επίσημη εισήγηση της Διοίκησης του Δήμου μας είναι ότι η υπηρεσία αδυνατεί να καταγράψει και να εντάξει εντέλει μία πρόταση στο ΕΣΠΑ άρα χρειαζόμαστε εξωτερικό συνεργάτη. Και φυσικά ευθύνεται η υπάλληλος που εισηγείται γιατί δήλωσε αδυναμία για την υπηρεσία της..
Τα συμπεράσματα δικά σας..
ΥΓ 1. Με τα ίδια χρήματα θα εκπονούσατε μελέτη, πρόταση που έχετε στα χέρια σας από αρχές Ιανουαρίου 2017, για δημιουργία βιωματικού πολυχώρου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο με ψηφιοποίηση του ιστορικού μας αποθέματος και έσοδα για το Δήμο μας.
ΥΓ 2. Αγαπητοί πρώην συνάδελφοι της πλειοψηφίας σας κρούω το κώδωνα του πολιτικού σας αφανισμού με την επιλογή σας να σιωπάτε και να ψηφίζετε ΝΑΙ σε όλα. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Και σας αφιερώνω λόγια του Καβάφη,
Το να παραδεχθούμε ότι κάτι πέθανε, ότι έκανε τον κύκλο του, ότι δεν είναι πια ό,τι ήταν, ότι το χάσαμε για πάντα, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η μόνη λύση είναι, όμως, να αποχαιρετήσεις αυτό που φεύγει «σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος». Τουλάχιστον «σαν». Μέχρι να γίνεις θαρραλέος.
ΥΓ 3. Προς δημοτικούς υπαλλήλους,
“H πρώτη και σημαντική εντολή είναι: Μη τους αφήνεις να σε τρομάζουν.”  Elmer Davis
                                                                                         
                                                                              Διαμαντόπουλος Σπύρος
                                                                                          Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος