Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Επίσκεψη του ομογενή επιχειρηματία και επίτιμου Προξένου της Κύπρου στο Μεξικό Κωνσταντίνου Γαλάνη στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου





   Με τον επιφανή ομογενή επιχειρηματία και επίτιμο Πρόξενο της Κύπρου στο Μεξικό Κωνσταντίνο Γαλάνη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιείται στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
   Τον κ. Γαλάνη συνόδευαν επίσης ο ομογενής κ. Γ. Μέρμελας Μέλος του Α.Η.Ι. (American Hellenic Institute) και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Επιτροπής Παρέλασης της Florida, καθώς επίσης στελέχη του ΥΠΕΘΑ και αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων.
Παρευρέθηκαν επίσης εκ μέρους του Δήμου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μπαλαμπάνης, οι Αντιδήμαρχοι Σ. Καρβέλης, Γ. Καραπαπάς, Γ. Παπαδόπουλος, και Α. Κότσαλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου Α. Καζαντζή, η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σ. Λαναρά και ο τοπικός σύμβουλος Α. Σπανός. Συμμετείχαν μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Π.Κ., του Συλλόγου Πανηγυριστών «Ο Άη Συμιός» καθώς και η υπεύθυνη του παραρτήματος Μεσολογγίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κυρία Ελένη Λουκά. Τιμητική πλακέτα παρέλαβαν από τον Νίκο Καραπάνο οι κ.κ. Κ. Γαλάνης, Γ. Μέρμελας, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος ε.α. Θεολ. Συμεωνίδης και ο Ναύαρχος ε.α. Βασ. Κυριαζής. Ο κ. Γ. Γαλάνης παρέλαβε επίσης τις αντίστοιχες πλακέτες για τον Υπαρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Υποναύαρχο Ι. Παξιβανάκη  και τον επιχειρηματία και Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή Κ. Μπακαλάρο, οι οποίοι δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθούν στην σημερινή συνάντηση.
   Ο Νίκος Καραπάνος καλωσορίζοντας τους επισκέπτες στην Πινακοθήκη του Δήμου εξέφρασε ειλικρινή αισθήματα φιλίας και φιλοξενίας ενώ παράλληλα μίλησε για την Ιστορία, τον Πολιτισμό, αλλά και τη σημασία της Ιερής Πόλης για τη νεώτερη Ελλάδα.  Αμέσως μετά ακολούθησαν ξεναγήσεις στο χώρο, τον Κήπο των Ηρώων και το Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη από τον ξεναγό κ. Γιώργο Αποστολάκο. Η παραμονή των επισκεπτών θα διαρκέσει τρείς ημέρες περιέχοντας επισκέψεις σε χαρακτηριστικές περιοχές του Δήμου. Η επίσκεψη είναι ιδιωτικού χαρακτήρα και δεν βαρύνει με δαπάνες το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.