Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Σκέψεις μαζί ...


γράφει η Ναταλί Φουντουκάκη

Αγαπημένοι φίλοι αναγνώστες,
σας ξανασυναντώ με χαρά, μετά από απουσία κάποιων μηνών, λόγω σπουδών. Η στήλη «Σκέψεις» επιστρέφει, επιχειρώντας ένα παραπάνω βήμα, ένα βήμα πιο κοντά σας και από δω και πέρα θα ονομάζεται «Σκέψεις μαζί...».
Όσοι διαβάζατε τις «Σκέψεις», θα είχατε καταλάβει ότι ο στόχος της στήλης ήταν να μπούμε λίγο βαθύτερα σε ανθρώπινα, διαχρονικά θέματα και προβληματισμούς, που απασχολούν όλους μας, να τα προσεγγίσουμε και από άλλες οπτικές γωνίες,  περισσότερο με φιλοσοφική διάθεση. Έχω την αίσθηση ότι τα καταφέραμε. Και την έχω αυτήν την αίσθηση επειδή, επικοινωνώντας τις  σκέψεις μου και την ενέργειά τους μέσα από το γραπτό λόγο, πάντα φανταζόμουν πως ήσασταν δίπλα μου. Και ως δια μαγείας, εισέπραττα τη δική σας ενέργεια, που μετουσιωνόταν σε δημιουργικό διάλογο, σε καινούργια ερωτήματα, σα να κάναμε σκέψεις μαζί...

Αυτό το υπέροχο συναίσθημα θα ήθελα να το μοιραστώ με εσάς, τους συστοχαστές μου και να επιχειρήσουμε παρέα να του δώσουμε μορφή, μέσα από διαδραστικά κείμενα, που θα προκύπτουν με τον εξής τρόπο· στο τέλος κάθε στήλης θα ανακοινώνεται το θέμα της επόμενης. Όποιος έχει την επιθυμία και τη διάθεση να μοιραστεί τις σκέψεις του πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, μπορεί να τις στέλνει στο e-mail: nfountoukaki@gmail.com μέχρι κάθε Τρίτη.
Σε αυτό το σημείο θα παρακαλέσω για την τήρηση κάποιων κανόνων, που θα βοηθήσουν να διατηρήσουμε  το ύφος της στήλης: α) παρατίθενται σκέψεις και όχι σχόλια ή κριτικές, β) επιχειρείται μια φιλοσοφική προσέγγιση χωρίς καμία πολιτική χροιά. Παρακαλώ, τα μηνύματα στο e-mail να είναι μέχρι 100 λέξεις.
Σκοποί της στήλης «Σκέψεις μαζί...» είναι η αυτοβελτίωση μέσω της καλύτερης και ουσιαστικότερης αντίληψης του εαυτού μας και των άλλων, η συνειδητοποίηση της δύναμης της αλληλεπίδρασης και η ψυχική ανάταση μέσω της επικοινωνίας, σε ένα μήκος κύματος, που εκπέμπει ευγένεια, δημιουργικότητα, αισιοδοξία και αγάπη για τη ζωή και τον κόσμο γύρω μας.
Ευχαριστώ τον εξαίρετο εκδότη της εφημερίδας μας Κωστή Στεφανάτο, που με καλωσόρισε ξανά στα «Μεσολογγίτικα Χρονικά» και χαιρετίζω την αγαπητή συγγραφική ομάδα, της οποίας είναι τιμή μου να είμαι μέλος. Τέλος, ευχαριστώ την υπέροχη κόρη μου Ελένη, που έδωσε όνομα στην ιδέα μου και στη στήλη!

Θέμα της επόμενης εβδομάδας: Αποδοχή: δύναμη ή αδυναμία;
 Καλή μας αρχή!