Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

«ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ»


 

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ., στον Κήπο των Ηρώων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου και αναζήτησης της Ιστορίας το «Μυστήριο του Κήπου» για παιδιά Δημοτικού.
Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν, σχηματίζοντας ολιγομελείς ομάδες, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε όλη την έκταση του Κήπου των Ηρώων συναντώντας τα μνημεία των αγωνιστών, όπλα, φορεσιές και αντικείμενα των Πολιορκιών και της Εξόδου, και να ανακαλύψουν στοιχεία της ιστορίας μας τα οποία θα χρησιμοποιήσουν στην επίλυση γρίφων.

Στην 1η αυτή διοργάνωση θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται το παιχνίδι, ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ως υποστηρικτής και ο πρόεδρος του διοργανωτή, του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής Δ. Σολωμός».
Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και η παρουσία του κεντρικού ομιλητή, του καθηγητή Νίκου Ζαχαριά, Προέδρου του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στο «Μυστήριο του Κήπου» θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν φέτος με την υποστήριξη της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου «Κωστής Παλαμάς», όλα τα παιδιά της 6ης Δημοτικού των σχολείων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αρχής γενομένης απ’ το 3ο Δημοτικό Σχολείο.