Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Πλημμύρισε η «Διέξοδος» από χρωματιστές Ιστορίες της Μπαρμπαρέλας ΣφήκαΜε μεγάλη ανταπόκριση από το φιλότεχνο κοινό, πρωτίστως του Μεσολογγίου, του Αγρινίου και της Αμφιλοχίας εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο   στο ανώγειο του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου  η έκθεση ζωγραφικής της Μπαρμπαρέλας Σφήκα,  που φέρει τον τίτλο «Ιστορίες».
 Πρόκειται για μια έκθεση τριάντα έργων ζωγραφικής από λάδι σε μουσαμά,  με έντονους χρωματισμούς και παραστατική απόδοση των θεμάτων που εμπνεύστηκε η καλλιτέχνης  με αφορμή μια εικόνα, μία μνήμη ή ένα συναίσθημα  στα οποία έδωσε  με τον χρωστήρα της  ζωή.

Τον συντονισμό των εγκαινίων είχε η Υπεύθυνη του Μουσείου Ειρήνη Καρανικόλα, ενώ ο ιστορικός Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφιλοχίας Νίκος Χούτας, παρουσίασε την καλλιτέχνιδα και  αναφέρθηκε  στην ευαισθησία  της  και την εν γένει προσωπικότητά της.
Οι φιλότεχνοι παρέμειναν μέχρι αργά το βράδυ θαυμάζοντας τα έργα και συνομιλώντας με την εκθέτρια η οποία με πολλή συγκίνηση ανέβηκε στο βήμα της «Διεξόδου» και ευχαρίστησε για την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά της ιδιαίτερα δε τους συναδέλφους της καθηγητές με τους οποίους συνυπηρέτησε  στο νομό επί δέκα τρία συνεχή χρόνια.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) με ελεύθερη είσοδο, από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.