Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Μικρά… από τον "Σκοτεινό"


Βανδαλισμοί δημόσιων κτηρίων και χώρων

Καταστροφές και βανδαλισμοί σε δημόσια κτήρια και χώρους συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας. Άγνωστοι προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής. Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού του Δήμου προσέφυγε στην δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση.
Βανδαλισμούς όμως έχει υποστεί και το 2ο Γυμνάσιο που ως γνωστό στεγάζεται σε καινούργια υπερσύγχρονα κτήρια που παραδόθηκαν σε λειτουργία πριν δύο μόλις χρόνια. Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου άτομα με καλυμμένα πρόσωπα και συγκεκριμένη αμφίεση επιδίδονται καθημερινά σε βανδαλισμούς του χώρου του Γυμνασίου χωρίς να τους ενοχλεί κανείς, παρ’ όλο που όλοι οι αρμόδιοι(αστυνομία, δήμος, δικαστικές αρχές) έχουν ενημερωθεί.

Αν μάλιστα στα παραπάνω περιστατικά προσθέσουμε τους βανδαλισμούς και την αναγραφή υβριστικών συνθημάτων σε κτήρια και χώρους που ανήκουν σε ιδιώτες, τότε μάλλον το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις «επιδημίας». 
Διαμαρτύρονται και αναρωτούνται οι δημότες : Δεν μπορεί η αστυνομία να κάνει κάτι; Δεν έχει πέσει τίποτα μέχρι σήμερα  στην αντίληψή της; Δεν μπορεί να συλλάβει ούτε έναν απ’ αυτούς που βρωμίζουν τα κτήρια της πόλης; Τι πρέπει άραγε να γίνει ώστε να σταματήσει ή έστω να περιοριστεί, το άθλιο αυτό φαινόμενο της καταστροφής δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας;

Αναπάντητα τα ερωτήματα και ακατανόητη η συμπεριφορά αυτών που επιδίδονται σε τέτοιες ενέργειες.
Υ.Γ. Το κτήριο του ιδρύματος Κυριαζή γνωστό στους περισσότερους ως Επαγγελματική σχολή, τα τελευταία δυο χρόνια παραμένει κλειστό. Εκεί στεγάζονταν τελευταία το 2ο Γυμνάσιο που μεταφέρθηκε στα καινούργια κτήρια. Δυστυχώς όμως έχει υποστεί φθορές. Τα παντζούρια των παραθύρων έχουν πάθει ζημιά και πολύ εύκολα μπορούν πλέον να παραβιαστούν αν δεν έχουν ήδη παραβιαστεί. Ας ενδιαφερθούν εγκαίρως οι αρμόδιοι(Δήμος, Περιφέρεια) πριν να είναι αργά και μετατραπεί σε άντρο ατόμων με παραβατική συμπεριφορά. Ας μην προστεθεί ένα ακόμα κτήριο στην λίστα των εγκαταλειμμένων «στολιδιών» της πόλης!!!
***
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα…

Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Μεσολογγίου ο κ. Παπαδόπουλος. Εκεί που δεν το περίμενε κανείς και ενώ ήταν σε εξέλιξη συζητήσεις και διεργασίες  στον χώρο της κεντροαριστεράς ο κ. Παπαδόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και αυτόνομου αυτοδιοικητικού πόλου πέρα και πάνω από κομματικές ταυτίσεις και αναφορές.
Η ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου εξέπληξε αρκετούς αφού πολλοί ήταν αυτοί που  πίστευαν ότι θα περίμενε πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα ενδοκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ(χώρος από τον οποίο προέρχεται). Ως γνωστό τον τελευταίο καιρό είχαν «φουντώσει» οι συζητήσεις για πιθανή υποψηφιότητα του Γεν. Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Παπαγεωργίου. Φαίνεται λοιπόν ότι ο κ. Παπαδόπουλος θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του. Εκτός και αν για την ανακοίνωση αυτή ήταν ενήμερος και σύμφωνος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό τουλάχιστον μου μεταφέρθηκε από άνθρωπο του χώρου ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και εγώ με τη σειρά μου σας το μεταφέρω.
Λέτε;