Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥΠρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας απέρριψε το αίτημα του Δήμου μας για ίδρυση Μουσικού Σχολείου στην πόλη μας. Θεωρώντας ότι πρέπει να βλέπουμε τα γεγονότα και μόνον αυτά να αξιολογούμε, ήθελα να επισημάνω και να προτείνω το εξής:
Το Μουσικό Σχολείο του Αγρινίου είναι ένα κτιριακό κόσμημα με αίθουσες για μουσικά όργανα ξεχωριστές, με αίθουσες διδασκαλίας, με αμφιθέατρο, αίθουσες εστίασης κ.λπ. Κτίριο των 7 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Θεωρώ λοιπόν ορθολογιστικά ότι καλά έγινε η απόρριψη του αιτήματος και επιτέλους να φύγουμε από την μικροπολιτική κόντρα Αγρίνιο – Μεσολόγγι που μόνο χαμένους έχει.
Προτείνω λοιπόν την ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου (βασικές κτιριακές υποδομές υπάρχουν). Σχολείο που θα διδάσκεται θέατρο, ζωγραφική, γλυπτική κ.λπ. Σχολείο που δεν θα έχει άλλο στο νομό και θα έρχονται να φοιτήσουν και μαθητές-τριες από άλλες πόλεις του νομού (όπως δικά μας παιδιά πηγαίνουν στο Μουσικό Σχολείο του Αγρινίου) και επιτέλους δεν θα έχουμε πάλι διελκυστίνδα με την πόλη του Αγρινίου.

Γιώτης Ασημάκης
Δ/ντης Παλαμαϊκής Σχολής Μεσολογγίου