Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Πραγματοποίηση εκπαιδευτικού παιχνιδιού "το Μυστήριο του Κήπου"Η 27η Οκτωβρίου του 2018, ήταν μια σπουδαία μέρα: Στον Κήπο των Ηρώων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά "το Μυστήριο του Κήπου", το εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά του Δημοτικού. Το Παιχνίδι οργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και με την υποστήριξη του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. 
Στην πρώτη αυτή διοργάνωση, συμμετείχαν τα παιδιά της έκτης τάξης του Τρίτου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου, με τη Διευθύντρια Αργυρώ Ζαπαντιώτη, τους δασκάλους, τον Πρόεδρο του συλλόγου γονέων Νίκο Ρόβα και τους γονείς των παιδιών.

Το Πρόγραμμα παρουσίασε ο Αρχιμουσικός του Συλλόγου "Διονύσιος Σολωμός" Μάκης Κουτσαγγέλης και χαιρέτισαν ο Προέδρός του Τάκης Φωλιάς και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας Τάσος Σκαρμούτσος. 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο, συντοπίτης μας από το Αιτωλικό, Καθηγητής Αρχαιομετρίας Νίκος Ζαχαριάς, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το τελετουργικό της έναρξης ολοκληρώθηκε με τα λόγια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κυρίου Κοσμά ο οποίος έδωσε την ευχή του στους συντελεστές του προγράμματος, στο συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου Διονύσιος Σολωμός, σε εκπαιδευτικούς και γονείς και σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος.
Αυτά τα παιδιά, περιδιάβηκαν όλον τον Κήπο των Ηρώων πολλές φορές, είδαν και ψηλάφησαν τα μνημεία, έψαξαν για στοιχεία, έλυσαν γρίφους, συνάντησαν και γνώρισαν τους Ήρωες, έτρεξαν, ενθουσιάστηκαν, έμαθαν, χάρηκαν και ένιωσαν σπίτι τους τον Κήπο και δική τους την Ιστορία των προγόνων τους, πράγμα που γινόταν από τις προηγούμενες γενιές και είχε σχεδόν ξεχαστεί.
Παρόντες ήταν επίσης ο Πανοσιολογιώτατος πατήρ Αναστάσιος Καντάνης, ο Ιδρυτής της Διεξόδου Νϊκος Κορδόσης και οι Πρόεδροι του Συλλόγου «Αγιος Αρσένιος ο Καπαδόκης» Κώστας Δημόπουλος και της Α´ Ε.Λ.Μ.Ε. Κώστας Κατσαρός.
Ευχαριστούμε τον φύλακα του Κήπου Θανάση Πανόπουλο και τους όλους όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή του Παιχνιδιού.
Το "Μυστήριο του Κήπου" θα οργανώνεται τακτικά πλέον, για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.
Κάθε σχολείο που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μπορεί να επικοινωνεί με την Ομάδα Παραγωγής του Παιχνιδιού στην ηλεκτρονική διεύθυνση ieripoli.game@gmail.com και στο τηλέφωνο 690.6571813 (Μάκης Κουτσαγγέλης).