Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Προτείναμε στη Δημοτική Αρχή Πολιτικό Πολιτισμό και εισπράξαμε Πολιτική Τρομοκρατία


Παραμονή της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα εισπράξαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, επτά τον αριθμό, το «δώρο» του Δημάρχου που αφορούσε σε αγωγή η οποία αφού έλαβε υπόψιν μεταξύ άλλων «την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των διαδίκων», ζητά «να υποχρεωθεί κάθε εναγόμενος χωριστά να καταβάλλει στον καθένα από εμάς τους ενάγοντες χωριστά, το χρηματικό ποσό των διακοσίων εξήντα χιλιάδων (260.000) ευρώ…….».

Την αγωγή ασκούν ως ενάγοντες-«θιγόμενοι» και οι κύριοι Καρβέλης, Καραπαπάς, Παπαδόπουλος, Σκαρμούτσος. Ζητούμε από τους εν λόγω κυρίους αλλά και από τους υπολοίπους Δημοτικούς Συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν καθαρά και δημόσια λέγοντας την άποψή τους για το θέμα. Άλλωστε πρόκειται για μια καθαρή προσπάθεια εκφοβισμού και πολιτικής τρομοκρατίας στην αρχή της προεκλογικής περιόδου επί της ουσίας την ίδια ώρα που αρκετοί από εμάς ζητήσαμε και δημόσια να αντιπαρατεθούμε με προτάσεις.
Επί της ουσίας, το θέμα επικεντρώνεται σε γραπτή ανακοίνωση, στις 18 Ιουνίου του 2018, η οποία υπογραφόταν από 10 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και στην οποία καταγγέλλαμε τις διαδικασίες που εφάρμοσε η δημοτική αρχή στο έργο “Συντήρηση και Εκσυγχρονισμός Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων ομβρίων”, προϋπολογισμού 1.200.000 €. Διαδικασίες που πρώτοι είχαν καταγγείλει τόσο ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ(εδώ) όσο και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ(εδώ). Το θέμα έχει και ιστορία αλλά και προϊστορία πράγματα που αναδείχτηκαν αλλά και θα αναδειχτούν εκ νέου αν χρειαστεί.
Στην παρούσα φάση οι επτά εναγόμενοι είμαστε έκπληκτοι από την επιλογή του Δημάρχου και των τεσσάρων συμβούλων να «επιτεθούν» εναντίον μας τη στιγμή που την επίμαχη ανακοίνωση την υπογράφουν όχι επτά αλλά δέκα Δημοτικοί σύμβουλοι ενώ την όλη κατάσταση καυτηρίασε επανειλημμένα στο Δημοτικό συμβούλιο και ενδέκατος Δημοτικός σύμβουλος. Η συγκεκριμένη κίνηση μόνο τυχαία δεν είναι και καταδεικνύει σε μας αλλά και όλη την κοινωνία τα κίνητρα του ολισθήματος των πέντε που είναι πολιτικά και μόνο και στοχεύουν στον εκφοβισμό μας αλλά και στο να αποτρέψουν νέο και υγιή κόσμο να ασχοληθεί με τα κοινά. Πως αλλιώς θα αυξήσουν τις πιθανότητες τους να παραμείνουν στις καρέκλες;
Τέτοιες πρακτικές μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές και πραγματικά μας επιτρέπουν να δούμε το επικίνδυνο για τη δημοκρατία πραγματικό πρόσωπο των συγκεκριμένων δημοτικών αρχόντων.
Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα τους θέσετε στο περιθώριο κλείνοντάς τους οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ι.Π. Μεσολογγίου

Σπύρος Βασιλείου
Παναγιώτης Κατσούλης
Παντελής Καρατσόλης
Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Δημήτρης Κοκοτός
Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος
Σπύρος Διαμαντόπουλος