Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση - Καταγγελία από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥΚαταγγέλλουμε στο πρόσωπο του αντιδημάρχου «αισθητικής αναβάθμισης, καθαριότητας, ποιότητας ζωής» την δημοτική αρχή του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, για την απαξιωτική και απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στους Εργαζομένους του Δήμου, όπως αυτή εκφράστηκε ενάντια στο θεσμικό όργανο Εκπροσώπησης τους. Ακύρωσε και δεν προσήλθε, την τελευταία στιγμή,  στην προγραμματισμένη από μέρες συνάντηση, με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στο χώρο του εργοταξίου, καλυπτόμενος  πίσω από «προφάσεις εν αμαρτία».
Όχι μόνο δεν προσήλθε, όπως έχει υποχρέωση εκ της θέσεως του, αλλά διαμήνυσε ότι δεν θα συνομιλήσει  με το Διοικητικό Συμβούλιο των Σωματείου,  καθώς δεν αναγνωρίζει ότι εκπροσωπεί τους εργαζόμενους. Έχει «εκπροσώπους» που συνομιλεί. Προφανώς, φοβήθηκε να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα,  για την οποία φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης ως πολιτικός προϊστάμενος ενός ευαίσθητου τομέα στην λειτουργία του δήμου, καθώς τα θέματα προς συζήτηση αφορούσαν την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, την αγορά νέων απορριμματοφόρων από εξασφαλισμένη πίστωση, την ανακατασκευή νέων απορριμματοφόρων, επίσης από εξασφαλισμένη πίστωση (οι οποίες όμως δεν εγγράφηκαν ποτέ  στον νέο προϋπολογισμό), την απεμπλοκή του δήμου από την πληρωμή (μέσω των ανταποδοτικών) όλων των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΜ, την διευθέτηση του χώρου του αμαξοστασίου, την ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό, την νομιμοποίηση του ΚΤΕΟ των οχημάτων,  το μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό που εργάζεται στις υπηρεσίες, την εγγυοδοσία του δήμου προς την ΔΕΗ για την ΔΕΥΑΜ, και άλλα σοβαρά ζητήματα, τα οποία έχουμε θέσει πολλές φορές στο παρελθόν και έχουμε πάρει, άλλες τόσες φορές διαβεβαιώσεις ότι θα λυθούν. Αλλά μάταια… Την τελευταία φορά μάλιστα, οι διαβεβαιώσεις προήλθαν δια στόματος δημάρχου το περασμένο καλοκαίρι. Προφανώς όταν δεν έχεις απαντήσεις και λύσεις σε τόσο σοβαρά προβλήματα επί συναπτά έτη,  «προφασίζεσαι» διάφορα.
Θα θέλαμε να διαμηνύσουμε και εμείς από την πλευρά μας, τόσο στον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο, όσο και στην δημοτική αρχή,  ότι νόμιμοι εκπρόσωποι των εργαζομένων που κομίζουν την εντολή και την θέληση των εργαζομένων είναι μόνο το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, είτε τους αρέσει, είτε όχι. Επίσης θα θέλαμε να τους διαμηνύσουμε,  ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου, δεν εκφοβιζόμαστε, δεν είμαστε κτήμα κανενός και δεν θα ανεχτούμε παράνομες και παράτυπες διαδικασίες και ενέργειες σε βάρος της ασφάλειας και της υγιεινής των εργαζομένων, από όπου και από όποιον και εάν προέρχονται. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε και να καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα και ας χαλάμε την εικονική πραγματικότητα της δημοτικής αρχής και του αντιδημάρχου. Στρουθοκαμηλισμοί και βαυκαλισμοί δεν θα γίνουν ανεκτοί. Δεν θα επιτρέψουμε να χωρίσουν τους εργαζομένους σε αντίπαλες ομάδες, σε δικούς τους και μη, οι εργαζόμενοι είμαστε ΈΝΑ και τέτοιου είδους πρακτικές ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.  Θα επανέλθουμε….

Το Διοικητικό Συμβούλιο