Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Μικρά... από τον "Σκοτεινό"



«Η διχόνοια γεννά ελπίδα στην Αριστερά». Αυτός είναι ο τίτλος του αφιερώματος που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα η «Εφημερίδα των Συντακτών» για τις δημοτικές εκλογές  στο Μεσολόγγι. Το άρθρο εστιάζει κυρίως στο κάλεσμα που έκανε ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παπαγεωργίου για τη δημιουργία ενός νέου αυτοδιοικητικού σχήματος που θα απευθύνεται σε όλο το προοδευτικό φάσμα. Στο κάλεσμά του αυτό δεν θέτει ως «προαπαιτούμενο» να ηγηθεί ο ίδιος του ψηφοδελτίου. Παράλληλα σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος ο κ. Παπαδόπουλος, επικεφαλής της παράταξης που είχε στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014, ο οποίος ως γνωστό έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του εδώ και αρκετό καιρό.  

Στο άρθρο βέβαια δεν δίνεται απάντηση στο εύλογο ερώτημα, πως είναι δυνατό από τη διχόνοια να γεννηθεί ελπίδα που θα φέρει ομόνοια και λύση! γιατί διαφορετικά τι ελπίδα θα ‘ταν. Θα μου πείτε ότι μπορεί ο συντάκτης του άρθρου να φαντάζεται  στο μυαλό του μια κοινή κάθοδο των δυο υποψηφίων που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα αφού ο κ. Παπαγεωργίου δεν θέτει ως «προαπαιτούμενο» να ηγηθεί ο ίδιος του ψηφοδελτίου όλα είναι πιθανά. Μπορεί να τον δούμε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο σε συνδυασμό που θα ηγείται ο κ. Παπαδόπουλος!!! Γιατί όχι;
***
Φαίνεται ότι το Μεσολόγγι είχε την τιμητική του την προηγούμενη εβδομάδα αφού εκτός από την «Εφημερίδα των Συντακτών» γνωστή ιστοσελίδα πανελλαδικής απήχησης ασχολήθηκε με τα δημοτικά μας δρώμενα. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της με τίτλο «Σάλος με τις προσλήψεις στο Μεσολόγγι» στιγματίζει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προσλάβει 8 άτομα με την ιδιότητα του φύλακα Μουσείων. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χαμός με τον εν ενεργεία Δήμαρχο και τους συγγενείς του. Μαθαίνουμε ότι στο Μεσολόγγι ο Δήμος έχει περάσει σε άλλο επίπεδο διακυβέρνησης. Η παρούσα δημοτική αρχή με γνώμονα το σλόγκαν  «τα δικά  μας παιδιά» μοιράζει παράτυπες προσλήψεις σε κοινωνικές δομές , με αντάλλαγμα μια υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο των επερχόμενων δημοτικών εκλογών…… Με απευθείας ανάθεση προσέλαβε  8 άτομα με την ιδιότητα του φύλακα Μουσείων . Μεταξύ αυτών η σύζυγός και η κόρη δύο εκ των δημοτικών συμβούλων του . Φυσικά κανένας από τους  8 προσληφθέντες δεν είχε τα τυπικά προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση . Αν και η αντίδραση της κοινωνίας αλλά και των αποφοίτων της  ειδικότητας Φυλάκων Μουσείων του τοπικού τμήματος ΙΕΚ  ήταν έντονη , αυτό δεν πτόησε την δημοτική αρχή , ούτε ίδρωσε το αυτί κανενός.»
Αυτό θα πει να είσαι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος…
Διαφήμιση δε θέλατε; Διαφήμιση έχετε!!!
***
 Μέχρι πότε θα αγοράζεις;  Δεν έχουν τελειωμό των …άλλων τα λεφτά!!!