Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Μικρά …


«1η Εσπερίδα Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου στην ενότητα Οινιαδών». Με αυτό τον τίτλο εκδόθηκε ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Δημάρχου στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Πριν προχωρήσω να διαβάσω το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, με την φαντασία μου «έτρεξα» σε ειδυλλιακά τοπία σε βραδινές εκδηλώσεις με ευχάριστες συναναστροφές(σουαρέ, βεγγέρες) ενώ στο νου μου ήρθαν οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού του μεγάλου Τσιτσάνη «Ακρογιαλιές - Δειλινά». Διότι αγαπητοί φίλοι η Εσπερίδα(που κατά την μυθολογία ήταν κόρη του Έσπερου και μητέρα των Εσπερίδων) μάλλον προς το …χοροεσπερίδα παραπέμπει!!!

Στην συνέχεια πρόσεξα και την φωτογραφία με τους καρπούς δένδρων που συνόδευε το δελτίο τύπου και σκέφθηκα ότι κάτι σχετικό με τα «χρυσά μήλα των Εσπερίδων» θα είναι, αλλά και πάλι ξανασκέφθηκα τι δουλειά έχει ο Δήμος της Ιερής μας Πόλης με τα μήλα των Εσπερίδων;

Τελικά παραμέρισα τις «άτακτες» σκέψεις μου και προχώρησα στην ανάγνωση της ανακοίνωσης όπου διαπίστωσα ότι η Δημοτική Αρχή έχει σκοπό να διοργανώσει γιορτή αφιερωμένη σε μια από τις βασικές καλλιέργειες της πεδιάδας των Οινιαδών, αυτής των εσπεριδοειδών και ειδικότερα του πορτοκαλιού και του μανταρινιού.
Τώρα πως από την γιορτή των εσπεριδοειδών φτάσαμε στην Εσπερίδα, αυτό είναι μια ιστορία που θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης…
***
Έλα όμως που το θέμα είχε και συνέχεια διότι ακολούθησε ανακοίνωση των υποψηφίων με τον συνδυασμό του κ. Λύρου που κατάγονται από τις Οινιάδες, στην οποία κατηγορούν τον Δήμαρχο ότι προσπαθεί να αντιγράψει ως κακός μαθητής την γιορτή ελιάς την οποία εμπνεύστηκε και υποστήριξε στην υλοποίησή της ο κ. Λύρος.
«Η προσπάθεια αντιγραφής αποδεικνύει ολοφάνερα την φτώχεια των ιδεών, που χαρακτηρίζει τον ίδιο και την παράταξη του, μα επίσης δείχνει, πως ο πανικός του τέλους τον οδηγεί μόνο σε βεβιασμένες και άστοχες προεκλογικές φιέστες» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εξ Οινιαδών ορμώμενοι υποψήφιοι του κ. Λύρου και καταλήγουν «Αφήστε τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια, που αποτελούν σημαντικό παραγωγικό πόρο της περιοχής μας στα δικά μας χέρια, είναι πιο δουλεμένα και πιο άξια να πάνε το τόπο μας μπροστά».

Ηρεμία ρε παιδιά, ηρεμία, μια γιορτή είπε να διοργανώσει ο άνθρωπος και πέσατε να τον «φάτε»; Δείτε και την θετική πλευρά του πράγματος έστω κι αν είναι όπως λέτε προϊόν αντιγραφής…
Εξάλλου δεν μπορεί να διεκδικεί μόνο ένας την πατρότητα των «ιδεών» για εκδηλώσεις «επ’ άρτον και θεάματι» και τελευταίως ένεκα ψήφου!!!
***
Τρεις μήνες απέμειναν μέχρι τις Δημοτικές εκλογές και ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι προετοιμάζονται πυρετωδώς έχοντας ως κύριο μέλημα τους την συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Προβληματισμός επικρατεί στον χώρο της κεντροαριστεράς αφού μέχρι στιγμής δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια υποψηφιότητα. Ακόμα και η πρωτοβουλία του Γεν. Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Παπαγεωργίου παρουσιάζει στασιμότητα και κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά θα είναι υποψήφιος ή τηρεί στάση αναμονής(;)
Σε κάθε περίπτωση το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται είναι το τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι που προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο, αυτόν της κεντροαριστεράς, κάτι που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις…
***
Είναι πολλά και … γλυκά των άλλων τα λεφτά!!!