Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

3ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης Κασομούλης, Μάγερ, Βλαχογιάννης, Τρικούπης, Σολωμός, Ζαλοκώστας, Παλαμάς, Μπάιρον… Γνωρίζουμε τα κείμενα αγωνιστών, ιστορικών και λογοτεχνών που ασχολήθηκαν με την Έξοδο του Μεσολογγίου και την Επανάσταση και τα μοιραζόμαστε με τους συμπολίτες μας σε μια βραδιά συμμετοχικής ανάγνωσης, στον Κήπο των Ηρώων. 
Ο 3ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Μεσολόγγι στα χρόνια της Επανάστασης που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Βαλβείου Βιβλιοθήκης θα γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, από τις 9.30 μ.μ. ως 2.00 π.μ. της επομένης.


Τι μπορείτε να διαβάσετε: 
Μπορείτε να διαβάσετε κείμενα της επιλογής σας, οποιασδήποτε κατηγορίας: λογοτεχνικά (ποιήματα, διηγήματα, αποσπάσματα από μυθιστορήματα, θεατρικά κείμενα), βιογραφίες, αλληλογραφία Αγωνιστών, αρχειακό υλικό, ιστορικά κείμενα, περιγραφές μαχών, προσωπικές ιστορίες, κείμενα ξένων συγγραφέων για το Μεσολόγγι και την Έξοδο, δημοσιεύματα από εφημερίδες της εποχής αλλά και σύγχρονα κείμενα που αναφέρονται στην Έξοδο. 
Παροτρύνουμε τους συμμετέχοντες να συμβουλευτούν τη συλλογή βιβλίων τοπικής ιστορίας στη Βάλβειο Βιβλιοθήκη. 

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν: 
Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι από 12 ετών και άνω, κατόπιν προεγγραφής, για την καλύτερη οργάνωση του Μαραθωνίου Ανάγνωσης. 

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή: 
Με αποστολή email στο filoivalveiou@yahoo.com με θέμα «Μαραθώνιος Ανάγνωσης». 
Στο email σας θα σημειώσετε: τον συγγραφέα και τον τίτλο του βιβλίου από το οποίο θα διαβάσετε απόσπασμα, το ονοματεπώνυμό σας, το τηλέφωνο και το email σας.
 Για τους μαθητές που είναι κάτω των 18 ετών, παρακαλούμε να σημειώσουν και την τάξη στην οποία πηγαίνουν.  
Για να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι, η διάρκεια κάθε ανάγνωσης προτείνεται να μην υπερβαίνει τα 6 λεπτά (έως 1,5 σελίδα για ποιητικό κείμενο ή έως 2 σελίδες για πεζό κείμενο). 
Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και την υποστήριξη του Πνευματικού Κοινωνικού Αθλητικού Κέντρου του δήμου.