Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Μικρά … από τον "Σκοτεινό"


Εκεί λοιπόν που περιμέναμε να έχουμε μεγάλο αριθμό υποψηφιοτήτων για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου – ένεκα απλής αναλογικής και επειδή μας είχε «ανοίξει η όρεξη» από τις προηγούμενες εκλογές του 2014 που είχαμε οχτώ(8)!!! υποψηφιότητες – είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να έχουμε μόνο τρεις άντε με το ζόρι τέσσερεις. Καραπάνος, Λύρος, Γερολυμάτος(από το ΚΚΕ), Μπρούμας και Κοτσόργιος αν αντέξουν μέχρι το τέλος.

***
Ο πρώτος που αποχώρησε νωρίς-νωρίς από την κούρσα της διεκδίκησης ήταν ο γιατρός κ. Μουρκούσης με ανακοίνωση που εξέδωσε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους γνωστοποιώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Ακολούθησε η αποχώρηση του κ. Παπαδόπουλου λόγω απόσυρσης διαθεσιμότητας - και ο νοών νοείτω  -  σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση Μεσολογγίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα εμφανίστηκε στον ορίζοντα η υποψηφιότητα του γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Παπαγεωργίου.
Δύο φεύγουν ένας έρχεται!
***
Τα ‘φερε από ‘δω τα ‘φερε από ‘κει τελικά δεν κατάφερε τίποτα ο πρώην Δήμαρχος κ. Κατσούλης. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις συνθήκες και τις προοπτικές που θα ήταν ικανές να οδηγήσουν στην συγκρότηση ενός νέου ψηφοδελτίου. Οπότε «πήρε τα μάτια του κι έφυγε για άλλες πολιτείες». Θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα.
***
Πρόσφατα είχαμε και την αποχώρηση από την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου του πρώην βουλευτή και Νομάρχη κ. Σταμάτη. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αποχωρώντας ακούστηκε να σιγοτραγουδά το γνωστό λαϊκό άσμα «θα φύγω νύχτα και τα ίχνη μου θα χάσεις…». Ο ίδιος προτίμησε να ανακοινώσει την αποχώρησή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - λέγε με facebook – γράφοντας λίγα λόγια για το τέλος ενός όμορφου ταξιδιού το οποίο υπονομεύτηκε από κάποιους που φοβήθηκαν για τα προσωπικά τους συμφέροντα …
***
Ούτε όμως και ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Παπαγεωργίου φαίνεται ότι θα συνεχίσει στην κούρσα διεκδίκησης της Δημαρχίας. Οι τελευταίες εξελίξεις στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στο θέμα των σχολών που θα λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου, δεν αφήνουν περιθώρια για πανηγυρισμούς. Κάθε άλλο μάλιστα. Φαίνεται ότι οι εισηγήσεις του κ. Παπαγεωργίου δεν εισακούστηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οπότε δεν μπορεί πλέον να ποντάρει στο θέμα αυτό.

Η διαφαινόμενη αποχώρηση Παπαγεωργίου σε συνδυασμό με την αποχώρηση Παπαδόπουλου και Κατσούλη από την διεκδίκηση του Δήμου, καθώς και η σύμπλευση ενός κομματιού του ΠΑΣΟΚ(Αντωνίου – Τέγας)  με τον νυν Δήμαρχο κ. Καραπάνο, δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στο χώρο της κεντροαριστεράς, ένα χώρο από τον οποίο προήλθαν οι περισσότεροι Δήμαρχοι του Μεσολογγίου από την μεταπολίτευση και μετά.
Προκύπτει λοιπόν σοβαρά το ενδεχόμενο να έχουμε εκλογή Δημάρχου από την πρώτη Κυριακή. Εκλογή η οποία θα παιχτεί ανάμεσα σε Καραπάνο και Λύρο.
Άλλη μια πρωτοτυπία της Ιερής μας Πόλης. Με ενισχυμένη αναλογική εκλέγαμε Δήμαρχο την δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Τώρα με απλή αναλογική θα εκλέξουμε Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή!!!
***
«Εγώ εξαγοράζομαι, εσύ εξαγοράζεσαι, αυτός εξαγοράζεται…»