Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ν. Καραπάνος: «Το Μεσολόγγι δεν μπορεί να είναι σε άλλο επίπεδο πέρα από την Κορυφή!»


Μήνυμα του Δημάρχου λίγο πριν τις κάλπες

Μεσολογγίτισσες Μεσολογγίτες
 Λίγα πλέον 24ωρα από την εκλογική διαδικασία  απευθύνομαι δημόσια στον κάθε πολίτη όπως άλλωστε έκανα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου γνωρίζοντας καλά την ευθύνη και την βαρύτητα της ιδιότητας του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
 Άξιοι, έντιμοι κι εργατικοί άνθρωποι μέσα από αυτή την κοινωνία, έχουν συστρατευθεί  μαζί μας σε ένα κοινό και πολιτισμένο αγώνα που στόχο έχει να ολοκληρώσει ένα μεγάλο έργο το οποίο ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια. Σ αυτά τα χρόνια,  υλοποιήσαμε όχι μόνο όσα υποσχεθήκαμε, αλλά και όσα η τοπική κοινωνία μας δίνει καθημερινά την εντολή να κάνουμε.  Γιατί έχουμε τη θέληση. Γιατί φράσεις όπως το «δε γίνεται» ή δεν «μπορούμε» δεν ανήκουν στο λεξιλόγιό μας. Γιατί τολμάμε να κάνουμε ρήξεις  χωρίς να υπολογίζουμε προσωπικό ή πολιτικό κόστος. Γιατί αγαπάμε αυτό τον τόπο και αποδεικνύουμε κάθε μέρα,  κάθε ώρα.

Είμαστε λοιπόν ένα βήμα πριν συναποφασίσουμε να σφραγίσουμε τελειωτικά την πορεία μας στο μέλλον. Σε ένα μέλλον που σχεδιάσαμε μαζί, προχωρώντας κάθε φορά προσεκτικά και με συνέπεια λόγων και έργων.  Ξεπερνώντας τα εμπόδια, τις κακές στιγμές, την εσωστρέφεια και τη μιζέρια. Δώσαμε μαζί έναν από τους ωραιότερους και σκληρότερους συνάμα αγώνες. Με θέληση αλλά και πείσμα καταφέραμε πολλά. Φέραμε τους Δημότες της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στο κέντρο των αποφάσεων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να είναι Ενεργοί Πολίτες. Να έχουν λόγο και άποψη για κρίσιμα θέματα.  Αυτή ήταν από την πρώτη στιγμή μια από τις βασικότερες επιδιώξεις μας.
Κάθε άλλη «θεωρία συνομωσίας», λάσπης, συκοφαντίας ακόμη και ύβρεων που ακούσαμε κι ακούμε απ όσους  έκριναν τον εαυτό τους ικανό να κρατήσουν στα χέρια τους τη μοίρα αυτού του τόπου όταν τόσα χρόνια ήσαν απόντες από το Δημόσιο Βίο, το μόνο που προκαλούν είναι απογοήτευση. Τους αφήνουμε στην εσωστρέφειά τους και την κρίση σας.
Φίλες και Φίλοι
 Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου δεν μπορεί να είναι σε άλλο επίπεδο πέρα από την Κορυφή! Δεν μπορεί να είναι θεατής των εξελίξεων . Έχει «φωνή» μεγάλη και δύναμη μοναδική!
Έχει το κύρος της Ιστορίας του, τα μοναδικά χαρακτηριστικά που γενναιόδωρα του χάρισε η φύση κι ένα ανθρώπινο δυναμικό που η ικανότητά του δεν αμφισβητείται πλέον από κανέναν!
Αυτά λοιπόν υπήρξαν τα εργαλεία της θητείας μας και τίποτε περισσότερο. Αυτή ήταν η επένδυσή μας. Η εμπιστοσύνη στον ίδιο μας τον τόπο και τους ανθρώπους του!
Συνεχίζουμε Δυναμικά, κρατώντας στα χέρια και την ψυχή το δικό μας Μεσολόγγι!
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Νικόλαος Καραπάνος