Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Ο Λεωνίδας Στούμπος «αιχμαλώτισε την ομορφιά»


Εγκαινιάστηκε η πρώτη του έκθεση φωτογραφίας στη «Διέξοδο»
Μέσα σε μια κοσμοπλημύρα φίλων της φωτογραφίας και του Λεωνίδα Στούμπου εγκαινιάσθηκε το περασμένο Σάββατο στο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου»  η πρώτη  έκθεσή του.
Ο Λεωνίδας Στούμπος εκτός από τη βαθύς γνώστης και δάσκαλος της  Ελληνικής Λαϊκής  Μουσικής τα τελευταία χρόνια  αποκάλυψε ότι διαθέτει και  μεγάλο  ταλέντο στη φωτογραφία.
Με έναν ευαίσθητο τρόπο και  ξεχωριστή ματιά κατορθώνει με μια μικρή φωτογραφική μηχανή τσέπης  να «αιχμαλωτίζει» την ομορφιά του Μεσολογγίτικου τοπίου και παράλληλα  να την  «απελευθερώνει».  Αγαπά και σέβεται  τη φύση, την καδράρει σε δικά του πλαίσια και στη συνέχεια την  δίνει λαμπερή και ξάστερη να την απολαύσει ο θεατής.

Την θέαση εξήντα τέτοιων «απελευθερωμένων» τοπίων  απόλαυσαν στο ξεκίνημα της έκθεσης οι εκατοντάδες φιλότεχνοι και φίλοι του Λεωνίδα που  έφτασαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος για να δουν  τις δημιουργίες του,  να  ακούσουν τις σκέψεις του και να τον συγχαρούν.
Τον συντονισμό των εγκαινίων  είχε αναλάβει για λογαριασμό της «Διεξόδου» η επιμελήτρια του Ιστορικού της  Μουσείου Ειρήνη Καρανικόλα η οποία  πρώτο κάλεσε στο βήμα τον  δημοσιογράφο Χρήστο  Χαλαζιά  που μίλησε για την προσωπικότητα του καλλιτέχνη ενώ στη  συνέχεια  η  διακεκριμένη φωτογράφος Άντα Κάζαγλη  μίλησε για  την προσωπική της γνωριμία με τον Λεωνίδα  και η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τον   Πανεπιστημιακό Καθηγητή Φωτογραφίας Πολυδεύκη Ασωνίτη   ο οποίος προσέγγισε τις  εκτιθέμενες «φωτογραφικές ματιές» από καλλιτεχνικής πλευράς χαρακτηρίζοντάς τες «γέφυρες επικοινωνίας με τη φύση την γαλήνια και συνάμα δυναμική που σε  ταξιδεύει σε κάνει να ονειρεύεσαι». 
 Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 30 Ιουνίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας & Τρίτης) 11 – 1 το πρωί και 8 – 10 το βράδυ, πάντα με ελεύθερη είσοδο.