Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση του Δημάρχου Κώστα Λύρου με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή


Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, με αντικείμενο της σύσκεψης εργασίας που ακολούθησε την συζήτηση για τα έργα υψηλής προτεραιότητας που αφορούν το Δήμο.
Ειδικότερα, στον τομέα των Υποδομών ο κ. Κώστας Λύρος αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στα  έργα της Λιμνοθάλασσας τα οποία είναι πλέον απαραίτητα για την διάσωση του οικοσυστήματος, την αναβάθμισή του και την προστασία του περιβάλλοντος.
Όπως είπε, οι ανθρώπινες παρεμβάσεις έχουν διαταράξει κι απειλούν πλέον σοβαρά το οικοσύστημα της Λιμνοθάλασσας, με αποτέλεσμα να απαιτούνται άμεσες δράσεις.  Παράλληλα, επεσήμανε στον κ. Υπουργό πως οι τελευταίες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν για μία ακόμη φορά την περιοχή, επιβάλουν πλέον την λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία προκαλούνται από την ραγδαία εξελισσόμενη κλιματική αλλαγή. Αντιπλημμυρικά εκατέρωθεν της Νέας Οδού καθώς επίσης χρηματοδότηση ευρύτατων παρεμβάσεων σε ποταμούς και χείμαρρους σε όλο το Δήμο, είναι απαραίτητα προκειμένου ν’ αποφευχθούν νέες εικόνες καταστροφής.
Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου παραμένοντας στον τομέα των Υποδομών εξήγησε επίσης στον κ. Κώστα Καραμανλή την αναγκαιότητα της Αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης στο Μεσολόγγι, χαρακτηρίζοντας το έργο ως μείζονος σημασίας τόσο για την προστασία και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, όσο και την εξοικονόμηση πολύτιμων υδάτινων πόρων που σήμερα χάνονται λόγω των εκτεταμένων φθορών του υφιστάμενου παλαιωμένου δικτύου.
Αναφερόμενος στον τομέα των Μεταφορών ο κ. Κώστας Λύρος προέκρινε το έργο της κατασκευής κόμβου εισόδου κι εξόδου της Νέας Οδού στην θέση «Κόμβος Χαλαζιά». Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης αποκατάστασης  των Γεφυριών Αιτωλικού, καθώς παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα.
Κατά την συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε επίσης ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του για τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, ενώ ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του κ. Κώστα Λύρου για επίσκεψη στο Δήμο προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά  την έκταση των προβλημάτων και την αναγκαιότητα αντιμετώπισής τους.