Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Εκδηλώσεις στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού


   Εκδηλώσεις στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ι.Π. Μεσολογγίου. Το πρωί τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος.

   Μετά το πέρας της Δοξολογίας, για τα 101 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κι εκπρόσωπος του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλ/νίας «Δημήτρης Ψαθάς» στην Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Δαουτίδης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων των τελευταίων πολέμων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.
   Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλ/νίας Μαρία Σαλμά. Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομάτης, ο Υπ/της Α.Τ. Μεσολογγίου της ΕΛ.ΑΣ. Κων/νος Γκερέκος, ο Υπ/της Π.Υ. Μεσολογγίου Δ. Γκαναβίας και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλ/νίας.