Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Συνεργασία Κώστα Λύρου και Μαρίας Σαλμά για θέματα πολιτικής προστασίας


  


Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποίησε χτες η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας Μαρία Σαλμά όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο και αντιδημάρχους.

   Η κα Σαλμά ενημερώθηκε από την δημοτική αρχή για τις άμεσες προτεραιότητες που κυρίως εστιάζονται στην βελτίωση του δρόμου προς την παραλία του Λούρου και τις επείγουσες παρεμβάσεις πολιτικής προστασίας. Τέτοιες είναι ο καθαρισμός ρεμάτων σε αρκετά σημεία του Μεσολογγίου και Αιτωλικού, όπως η περιοχή της Ζεστής και του Χαλικίου και αρκετά ακόμη (ΤΕΙ, Κεφαλόβρυσο, Ρέμα Κούκου, Καλαμόρεμα, Μπάγια) καθώς και η ανάγκη εκπόνησης από κοινού μελέτης για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο Λεσίνι όπου πέρυσι προκλήθηκαν σοβαρές πλημμύρες.

Αμφότερες οι δύο πλευρές συντόνισαν τις ενέργειές τους και σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα αναμένονται τις επόμενες μέρες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια στα προαναφερθέντα σημεία.

Επίσης ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ανέλαβε την βελτίωση της πρόσβασης  προς το Διόνι.

«Με την αντιπεριφερειάρχη είχαμε μια γόνιμη συνεργασία, όπως άλλωστε και με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη. Είμαι σίγουρος ότι με καλό πνεύμα και προγραμματισμό θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα πολλά ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου.