Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Για την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Μάστρου


Με γρήγορους ρυθμούς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας μας επαναφέρει δυστυχώς στις μαύρες σελίδες του “κατόπιν ενεργειών μου, αποφασίζομεν και διατάσσομεν”.
Η κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου της Μάστρου αποτελεί, μαζί με τις άλλες καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων στο Νομό, την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση αυτής της αντιδημοκρατικής αντίληψης.

Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη:

Της αρμόδιας επιτροπής του δήμου, του Τοπικού και του Δημοτικού Συμβούλιου.
Του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών “ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ”.
Της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία διαλύει με διαδοχικά νομοσχέδια εν μέσω πανδημίας το δημόσιο σχολείο, αποφασίζει να καταργήσει ένα 3/θ σχολείο με 33 μαθητές και να τους μεταφέρει σε ένα άλλο 3/θ με 30 μαθητές στη Γουριά!
Ο στόχος προφανής, κυνικός και δίχως το παραμικρό παιδαγωγικό κριτήριο. 
Η περικοπή των θέσεων εργασίας και του κόστους λειτουργίας.
Είναι φανερό όμως πως οι κυβερνώντες έχουν στοχοποιήσει το δημόσιο σχολείο και προβαίνουν σε μαγειρέματα συγχωνεύσεων, προφανώς με την συναίνεση τοπικών παραγόντων της Ν.Δ.
Αλήθεια οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο Νομό δεν το γνωρίζουν ; Εκτός και αν το “μαγείρεμα” έγινε κοινή συναινέσει…

Απαιτούμε:

1. Την αναστολή της απόφασης κατάργησης του Δημοτικού Σχολείου Μάστρου για τη φετινή χρονιά.

2. Τη συγκρότηση επιτροπής, με επικεφαλής το Δήμαρχο και εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, του Τοπικού Συμβουλίου και των εκπαιδευτικών, η οποία θα πραγματοποιήσει άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. 

Παντελής Σκαρμούτσος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία για το μέλλον»
Ι.Π. Μεσολογγίου 20/7/2020