Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκληση του Δήμου για το 2021

Κάλεσμα κοινής πολιτιστικής δράσης από την Επιτροπή «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία»

     Με ευρύτατη  συμμετοχή κι αυξημένο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουλίου, η συνάντηση που διοργάνωσε η Επιτροπή «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου Επανάσταση Αυτοθυσία», με τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου.

   Εκ μέρους της Επιτροπής, ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των πολιτιστικών οργανισμών επισημαίνοντας πως το κάλεσμα αυτό αποτελεί ένα μεγάλο και καθοριστικό βήμα όχι μόνο για την προετοιμασία εν όψει του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το 2021, αλλά για την συνεννόηση, την ενότητα και τη συνεργασία, που θα προωθήσει μακροπρόθεσμα την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά του τόπου.

Στην σύσκεψη, αναφορικά με το πλαίσιο των εορτασμών του 2021 παρευρέθηκε και μίλησε στους συμμετέχοντες ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μέλος της Επιτροπής του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Νίκος Ζαχαριάς. Επίσης την συζήτηση συντόνισε η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Παρασκευή Πετρονικολού - Μπαλτά.


   Ολοκληρώνοντας την συζήτηση, ο Κώστας Λύρος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Συλλόγων απ’ όλες τις δημοτικές ενότητες για την ανταπόκριση και συμμετοχή  σε έναν ειλικρινή και παραγωγικό διάλογο, όπου δόθηκε η δυνατότητα διατύπωσης είτε ιδεών και προτάσεων, είτε προβληματισμών. Το επόμενο βήμα της διαδικασίας η οποία προχωρά άμεσα από το Δήμο και την Επιτροπή, είναι η συγκέντρωση του συνόλου των προτάσεων και η επεξεργασία τους. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και η σχετική πλατφόρμα στο διαδίκτυο, ώστε οι φορείς να καταθέτουν τις προτάσεις τους σε ηλεκτρονική μορφή.