Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Ολοκληρώθηκε το 34ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών

 

Με την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Η Γκόλφω», ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο των Οινιαδών, το 34ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου.

Λόγω της πανδημίας COVID-19, οι φετινές παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, τα οποία μεταξύ άλλων προέβλεπαν περιορισμένο αριθμό θεατών. Ωστόσο, η κατανόηση της ευρύτατης πλειοψηφίας του κοινού, επέτρεψε την ομαλή διεξαγωγή τους.

Οιδίπους, Αντιγόνη και Η Γκόλφω ήταν οι παραγωγές που συμμετείχαν στο 34ο Φεστιβάλ, απολαμβάνοντας την αποδοχή του κοινού. Στο μήνυμά του μετά το πέρας των παραστάσεων, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος αναφέρει ότι  «…Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, έγινε μια συντονισμένη προσπάθεια για την επιτυχή διεξαγωγή της συνολικής διοργάνωσης. Θεωρούμε ότι το πετύχαμε στο βαθμό που μας το επέτρεψαν οι όροι και οι κανόνες διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. Η μεγάλη και καλή είδηση που προέκυψε από 34ο  Φεστιβάλ, είναι πως ο χώρος του αρχαίου θεάτρου Οινιαδών  παραδίδεται σύντομα στα χέρια του επιστημονικού προσωπικού της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας για τα επόμενα 3 χρόνια, προκειμένου να αναστυλωθεί και να αποκατασταθεί. Είμαστε βέβαιοι πως μετά από αυτή την παρέμβαση θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η αξία και η πολιτισμική εμβέλειά του. Αντίστοιχη παρέμβαση θα γίνει  και για το αρχαίο θέατρο της Πλευρώνας».

Εκ μέρους του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Αλετράς ευχαρίστησε χθες το κοινό  για την πολύχρονη στήριξη του θεσμού, επισημαίνοντας πως οι εργασίες που θ’ ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια στους αρχαιολογικούς χώρους, θα επιτρέψουν μια νέα και μεγαλύτερη προβολή των μνημείων πολιτισμού.