Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Γ. Λαγούδης: «Κύριε Σκαρμούτσο παλινωδείτε και εκτίθεστε. Δεν σας αρμόζει η απόλυτη ταύτιση με το συνδυασμό Καραπάνου»

Παρατίθεται απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΜ Γιώργου Λαγούδη στην πρόσφατη αρθρογραφία και τις τοποθετήσεις του επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία για το Μέλλον» Παντελή Σκαρμούτσου:

 Κύριε Σκαρμούτσο,

Σε ότι αφορά τα ενεργειακά του  Δήμου και της ΔΕΥΑΜ θα ήθελα να σας πω τα εξής:

Αρχικά υποστηρίζατε με σθένος ότι πρέπει η Ενεργειακή Κοινότητα να κατασκευάσει φωτοβολταϊκό ισχύος 10 MW. Συμφωνήσατε για το κτήμα Πετούνη και μας πιέζατε να προχωρήσουμε σε αυτό.

Μας εγκαλέσατε για το ότι χάσαμε ένα πρόγραμμα το οποίο γνωρίζατε ότι δεν αφορούσε τις Ενεργειακές Κοινότητες και εσείς ασύστολα επιμένατε να μας κατηγορείτε και να ζητάτε ο Δήμαρχος να παραιτηθεί!

Ύστερα, και αφού εμείς μελετήσαμε το θέμα και αποφασίσαμε ότι ενδείκνυται η ΔΕΥΑΜ και η Ενεργειακή μας Κοινότητα να κάνουν τα δικά τους φωτοβολταϊκά πάρκα, ήρθατε την άλλη μέρα να μας πείτε ότι εσείς το σκεφθήκατε πρώτος... Ας είναι…

Ακολούθως με δημοσιεύματα σας διατρανώνατε την άποψη σας να υποβάλει η ΔΕΥΑΜ στον πρόγραμμα «Τρίτσης» και πάλι μας μεμφόσασταν γιατί αργούμε να υποβάλλουμε σε αυτό.

Τώρα που σας ζητήσαμε να ψηφίσετε για να πάει η ΔΕΥΑΜ στον «Τρίτση» εσείς το αρνηθήκατε!

Ήρθατε στο συμβούλιο με ένα πλάνο που μόνο επιχειρηματικό δεν ήταν, γιατί δεν είχε ούτε ένα στοιχείο οικονομικό, για να μας πείτε ότι η ΔΕΥΑΜ πρέπει να πάρει δάνειο να ξεχρεωθεί και μετά να την πάμε στην Περιφέρεια. Ζητάτε σήμερα να πάρουμε δάνειο όταν με την στάση σας απαγορέψατε να παλέψει ο Δήμος μας για 100% επιχορήγηση από το «Τρίτσης»!

Κάθε φορά η πρόταση και οι υποδείξεις σας άλλαζαν, ένας Θεός ξέρει από που εκπορευόμενες. Και όταν τονίζουμε ότι εντάξει αυτά που λέτε, αλλά τι σας ενοχλεί να κάνει την προσπάθεια της να πάει στον «Τρίτση», να πάρει 100% επιδότηση και να κατασκευάσει ένα φωτοβολταϊκό δωρεάν για να καλύψει τις υπέρογκες ανάγκες της. Ειλικρινά εκεί δεν απαντάτε γιατί δεν υπάρχει απάντηση...

Η τελευταία σας υπόδειξη εκφράστηκε επισήμως στο τελευταίο Δ.Σ. όπου φέρατε θέμα να πάμε και τη ΔΕΥΑΜ και την Ενεργειακή Κοινότητα στην Περιφέρεια και στη πορεία αναφέρατε ότι δεν είναι σωστό αυτό που λέγατε και δεν μπορεί να πάει η Ενεργειακή Κοινότητα στην Περιφέρεια! Μύλος!

Το τελευταίο δε δημοσίευμα σας προσπάθησε να συμπεριλάβει όλα τα παραπάνω αντικρουόμενα που έχετε πει τόσο καιρό στο τέλος καταλήγει να είναι ένα συνονθύλευμα. Και σαν συνονθύλευμα βρίθει κενών τα οποία κατά την συνήθη τακτική για να τα καλύψετε επινοείτε αναλήθειες. Έχετε πλέξει ένα κουβάρι κι έχετε σε αυτό εγκλωβιστεί.

 Κύριε Σκαρμούτσο,

Παλινωδείτε.

Παλινωδείτε και εκτίθεστε.

Και όσο αρθρογραφείτε θα συνεχίσετε να εκτίθεστε.

Αυτό όμως είναι δικαίωμα σας.

Δεν είναι όμως δικαίωμα σας να διαστρεβλώνετε την αλήθεια για την οποία εσείς πρώτος είχατε απόλυτη πληροφόρηση από το Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή. Μάλιστα στο τελευταίο Δ.Σ. αυτή την πληροφόρηση επιχειρήσατε να την κάνετε να φαίνεται ύποπτη λέγοντας ότι σας πιέζουμε και σας παίρνουμε τηλέφωνα! Αυτό είναι ντροπή!

Βγαίνετε κάθε φορά με δημοσιεύματα και μας κουνάτε το δάχτυλο νομίζοντας πως κατέχετε την μια και μοναδική αλήθεια. Μάλλον έτσι σας έχει πείσει η πηγή πληροφόρησής σας. Παραπληροφορείτε και διαστρεβλώνετε (βλέπε ΣΦΗΟ), αλλά στο όνομα της συναίνεσης και της ποθούμενης συνεργασίας δεν απαντάμε, τα καταπίνουμε. Αρκετά!

Όσο για την απόλυτη ταύτιση σας με το συνδυασμό Καραπάνου θα πω μόνο ότι δεν σας αρμόζει.

Ακόμη κι αν είναι σανίδα για να αιτιολογήσετε τις παλινωδίες σας μην το κάνετε.

Δεν σας τιμά και δεν σας ωφελεί.

 

Γιώργος Λαγούδης

Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Μεσολογγίου