Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Συνδυασμός "Για την Κοινότητα Μεσολογγίου " - Η βιώσιμη ενεργειακή αυτονομία του Δήμου και των νομικών του προσώπων, είναι προτεραιότητα

 


Την Παρασκευή 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν δύο συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα τα οποία αφορούσαν τη ΔΕΥΑΜ και τη συμμετοχή (ή μη) του Δήμου στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας. Το χρέος των 4 εκατομμυρίων ευρώ της ΔΕΥΑΜ στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και οι μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος, τόσο της ίδιας όσο και του Δήμου και των νομικών του προσώπων, κάνουν επιτακτική την ανάγκη να βρεθεί λύση τόσο για τις οφειλές όσο και για ένα βιώσιμο ενεργειακό σχέδιο, που να περιλαμβάνει όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκίνησε στις 19.30 και τελείωσε στις 00.30. Διεξήχθει σε έντονο κλίμα, με άναρθρες κραυγές και χωρίς εποικοδομητικό διάλογο. Γι’ αυτό και διήρκεσε 5 ολόκληρες ώρες.

Το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει τα Δημοτικά Συμβούλια, επομένως και ο Δήμος, συμβαίνει εν πολλοίς διότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λειτουργεί ως εκπρόσωπος παράταξης με φράσεις όπως: «είναι σαφέστατο τι πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα», χωρίς να τηρεί χρόνους και τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ από την άλλη, ο Δήμαρχος δεν παρουσιάζει στο σώμα με λεπτομέρειες και ανάλυση τα προς ψήφιση θέματα. Απαιτεί ωστόσο, να ψηφίζονται και να λήγουν οι συνεδριάσεις. Καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ακούστηκαν ξεκάθαρες προτάσεις και λύσεις από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Εντούτοις, δεν έγινε συζήτηση επί των προτάσεων αυτών. Η επικεφαλής του συνδυασμού μας και Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου, κα. Όλγα Δασκαλή, όταν πήρε τον λόγο (μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης) σε πέντε λεπτά παρουσίασε πλήρως τα δεδομένα, με σχηματοποίηση της κατάστασης, κάνοντας μια εμπεριστατωμένη και ξεκάθαρη τοποθέτηση, προτείνοντας λύσεις επί του θέματος. Τα Δημοτικά Συμβούλια είναι η σπουδαιότερη στιγμή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σχεδιάζονται, προτείνονται, συζητιούνται, και δρομολογούνται οι αποφάσεις του σώματος, με γνώμονα το κοινό συμφέρον των δημοτών. Όλες οι προτάσεις πρέπει να ακούγονται και να αξιολογούνται. Ακολουθεί η παρουσίαση που έγινε από την Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου στο δημοτικό συμβούλιο. Σας προτρέπουμε ακόμη να δείτε και τη συνεδρίαση (22-01-2021) του Συμβουλίου Κοινότητας Μεσολογγίου με θέμα την Ενεργειακή Κοινότητα (https://fb.watch/4dEu_qod88/).

 Εκ του Συνδυασμού "Για την Κοινότητα Μεσολογγίου"