Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στον κ. Σκαρμούτσο για τους Σ.Φ.Η.Ο., τα προγράμματα κ.λπ.

 

Καταχρώμενοι της ανοχής της κοινωνίας μπροστά σε αντιπαραθέσεις που προκαλεί η αντιπολίτευση και τείνουν να γίνουν ανούσιες, είμαστε υποχρεωμένοι, ελπίζουμε για τελευταία φορά, να υπερασπιστούμε την αλήθεια:

Περί ΣΦΗΟ και δήθεν απώλειας του προγράμματος. Ουδέν αναληθέστερον τούτου. Ήδη σε συνεννόηση με το Πράσινο Ταμείο αύριο Τρίτη υπάρχει θέμα στην Οικονομική Επιτροπή για την αποδοχή του ποσού ώστε στη συνέχεια να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τον μελετητή. Το αναφέρατε εδώ και μέρες κε Σκαρμούτσο, αλλά προτιμήσαμε να απαντήσουμε με τα πεπραγμένα μας. Εχτές σας είπαμε ότι έχετε άδικο, αλλά επανήλθατε ψευδόμενος. Ως εδώ λοιπόν. Αρκετά!

Περί προγραμμάτων. Και εδώ έχετε ένα μεγάλο διάστημα που παραπλανείτε την κοινή γνώμη ισχυριζόμενος ότι χάνουμε προγράμματα. Μέχρι τώρα σας υπενθυμίζουμε το πρόγραμμα Leader όπου ήδη εντάχθηκε ένα έργο και δημοπρατείται και ίσως να έχουμε και δεύτερο. Το πρόγραμμα για τα Βιοαπόβλητα, το μεγάλο έργο της ύδρευσης, τους Σ.Φ.Η.Ο. και βέβαια κάνετε υπομονή λίγες μέρες για να δείτε και το «Τρίτση» και τις προτάσεις της ΔΕΥΑΜ. Βιάζεστε και είστε προκατειλημμένος. Αδικείτε τον εαυτό σας και τα όσα γνωρίζαμε για εσάς. Aπογοήτευση!

Περί φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΥΑΜ και άρνησης, της παράταξής σας, της παράταξης Καραπάνου και άλλων, να υποβάλλουμε αίτημα στο «Τρίτσης» αναφέρατε, μεταξύ άλλων, σήμερα τα παρακάτω:

“Η διαφορά μας είναι στο ότι εμείς θέλουμε η χρηματοδότηση για την δημιουργία του Φ/Β πάρκου της ΔΕΥΑΜ, που θα προκύψει από την ένταξή μας στο πρόγραμμα, να χρηματοδοτήσει Φ/Β πάρκο στο Polder και όχι στην Κατοχή, γιατί αυτό συμφέρει την ΔΕΥΑΜ από κάθε άποψη”.

Τι άραγε θέλει να πει ο ποιητής; Αδυνατούμε να κατανοήσουμε και ζητάμε την βοήθεια του… κοινού. Εσείς μην κουράζεστε άλλο να μας κάνετε μαθήματα. Οι συμπεριφορές σας κ. Σκαρμούτσο ταιριάζουν σε αυτούς που έχουν καβαλήσει το καλάμι. Άδικα προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.

Μια απορία όμως έχουμε όμως. Εξηγήστε την εσείς ή όποιος σας συμβουλεύει και σας εκθέτει: Θέλετε ή δεν θέλετε να υποβάλλουμε στο Τρίτσης»; Αν ναι, γιατί δεν ψηφίσατε την μίσθωση; Για ποιο polder λέτε και ξαναλέτε; Μπορεί η ΔΕΥΑΜ να υποβάλλει αυτόνομα εκεί στο «Τρίτση»; Ή μπορεί μέχρι το τέλος Μαρτίου να ρυθμίσει τα χρέη στον δεύτερο πάροχο, εκείνον που την οδήγησε ο Ν. Καραπάνος και τώρα πληρώνουμε αυτή του την επιλογή; Αλλά γι’ αυτό τσιμουδιά δεν βγάλατε, αν και γενικά λαλίστατος στα ενεργειακά… Που είναι η κριτική σας στα, συγκεκριμένα, τραγικά λάθη της προηγούμενης αρχής; Αυτά προφανώς ξεχάστηκαν για τις ανάγκες της συμμαχίας μαζί της.

Η αλήθεια κ. Σκαρμούτσο είναι μια και πικρή. Με την ψήφο και με την πολιτική σας ή μάλλον με την μικροπολιτική σας η ΔΕΥΑΜ στερήθηκε ενός προγράμματος που θα χρηματοδοτούσε δωρεάν την ενεργειακή αυτονομία της. Η ευκαιρία αυτή χάθηκε και οι ευθύνες σας βαραίνουν.

Προσπαθήστε λοιπόν να γίνετε πιο χρήσιμος. Ακούγοντας και άλλους πλέον του ενός. Συμμετέχοντας εποικοδομητικά, όχι με άναρθρες κραυγές, υποδείξεις και ύφος χιλίων καρδιναλίων. Αλλιώς θα συνεχίζετε να πέφτετε σε λάθη, που σας οδηγούν σε ψευδείς ειδήσεις και κυρίως βλάπτουν τον τόπο!

 

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου