Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος ο κ. Βασιλείου

Παραιτήθηκε από την θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών ο κ. Σπύρος Βασιλείου.

Σε επιστολή που απέστειλε προς τα μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή όχι για προσωπικούς λόγους αλλά για ζητήματα διοίκησης του Δήμου, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον Δήμαρχο για την αναβλητικότητα που τον χαρακτηρίζει στην λήψη αποφάσεων και για συγκεντρωτισμό της εξουσίας. 

Η παραίτηση του κ. Βασιλείου αιφνιδίασε προκαλώντας ταυτόχρονα πολλά ερωτηματικά για την χρονική στιγμή που επέλεξε να την υποβάλλει , αφού μέχρι και σήμερα που παραιτήθηκε δεν είχε εκφράσει δημόσια τουλάχιστον κάποια διαφωνία με τον Δήμαρχο και το μοντέλο διοίκησης που ακολουθούσε, αυτό που  σήμερα με την επιστολή του καταγγέλλει. Η όλη παρουσία του ως αντιδήμαρχος μάλλον υποτονική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ακολουθεί το κείμενο της παραίτησης:  

"Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Θα ήθελα με λύπη να σας κάνω γνωστή την απόφασή μου να παραιτηθώ από τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η απόφασή μου αυτή δεν συνδέετε με κανένα προσωπικό λόγο αλλά οφείλεται σε ζητήματα διοίκησης του Δήμου.

Εμπιστεύτηκα τον κ. Κώστα Λύρο καθώς πίστεψα πως μαζί μπορούμε να παράξουμε έργο και να προσφέρουμε στον τόπο μας .

Δυστυχώς με διέψευσε !!!!  Πίστεψε ότι η  Πολιτική είναι επάγγελμα θέτοντας τους συνεργάτες του στο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ!

Διαφώνησα και συγκρούστηκα πολλές φορές με το Δήμαρχο για τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης των Υπηρεσιών του Δήμου. Ωστόσο, όμως, η προσωπική του άποψη ( η οποία τις περισσότερες φορές ήταν λανθασμένη) υπερίσχυε πάντοτε έναντι όλων των υπολοίπων.

Η αναβλητικότητα που τον χαρακτηρίζει στη λήψη των αποφάσεων και ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας είχαν τα ολέθρια αποτελέσματα, να κωλυσιεργούν όλες οι λειτουργίες  του Δήμου .

Η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, αποδυνάμωσαν τη θέση του Αντιδημάρχου, και καθιστούσαν αδύνατη την άσκηση των καθηκόντων μου, ενώ οι συνεχείς παρεμβάσεις από τρίτους  -πάντα με τις ευλογίες του– , δημιουργούσαν αρνητικό κλίμα στην υπηρεσία.

Η παρεμπόδιση άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, μας έφερνε καθημερινά αντιμέτωπους με σωρεία  προβλημάτων τα οποία συνωστίζονταν  στο γραφείο του Δημάρχου αφού ο ίδιος  είχε βαφτίσει τον εαυτό του ως « απόλυτο διεκπεραιωτή ».

Προβλήματα, για τα οποία η άμεση επίλυσή τους δεν απαιτούσε παρά μόνο συνεργασία ομαδικότητα και εμπιστοσύνη.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτών των συνθηκών, ο ρόλος μου έγινε περισσότερο  διακοσμητικός παρά ουσιαστικός και λειτουργικός.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμη περισσότερους μου είναι αδύνατον να συμπορευτώ με τον Δήμαρχο Κώστα Λύρο.

Θα ήθελα, να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου, με τους οποίους στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα είχαμε μια άριστη και υγιή συνεργασία .

Να ζητήσω Συγνώμη από τους συμπολίτες μου, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους  και να τους διαβεβαιώσω ότι εξάντλησα κάθε περιθώριο στην προσπάθεια μου να δημιουργήσω ένα κλίμα αγαστής συνεργασίας για την ευημερία του τόπου μας."

Με εκτίμηση

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΠΥΡΟΣ