Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Επιθετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής εναντίον του Σπήλιου Λιβανού

 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή καταφέρεται εναντίον του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού για την επικοινωνιακή διαχείριση σχετικά με τα έργα ύψους 21,4 εκατ. Ευρώ που αφορούν την Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού. Κατηγορεί μάλιστα τον υπουργό για άρνηση συνεργασίας με την Δημοτική Αρχή η οποία υποκρύπτει πολιτική μικρότητα και «στρουθοκαμηλισμό»!!!

Προσηλωμένη στις εμμονές της η Δημοτική Αρχή δεν ξεχνά στην σχετική ανακοίνωση να αναφερθεί και στον πρώην Δήμαρχο και νυν συνεργάτη του Υπουργού, κ. Καραπάνο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «…έχει το θράσος ο πρώην δήμαρχος, που πριν λίγες μόνο ημέρες διέσυρε ανά το πανελλήνιο το Δήμο μας με τον πιο χυδαίο τρόπο, να στέκεται παρά τω Υπουργώ και να κομπάζει με το ψευτοεγκώμιο του μηδενισμού…»

Πάντως είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κατηγορεί τον Υπουργό για άρνηση συνεργασίας, τη στιγμή που ο ίδιος επικαλούμενος «ανειλημμένες υποχρεώσεις» δεν συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το πρωί του Σαββάτου και αφορούσε το έργο της Ενεργειακής κοινότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Ενός έργου που θα πραγματοποιηθεί εντός των ορίων του Δήμου Μεσολογγίου με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ!

Ο Δήμαρχος απλά ήταν απών…

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

 «  Με άμεση και θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή τον οποίο επισκεφθήκαμε από τον Οκτώβρη του 2019 και ευχαριστούμε θερμά και με την στενή εκ μέρους μας παρακολούθηση σε κάθε φάση, κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση των μελετών για τα έργα της λιμνοθάλασσας ύψους 21 εκατ. €.

     Η ένταξη αυτών στο πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» που φέρει την υπογραφή του Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κων/νου Μπαγινέτα για την οποία και τον ευχαριστούμε, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και χαιρετίζουμε την ανακοίνωσή τους.

    Αρνητικά όμως εκλαμβάνουμε την προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης εις βάρος της δημοτικής αρχής ενός τόσο σοβαρού για τον Δήμο μας έργου.

   Ως νέα δημοτική αρχή όπως είχαμε δεσμευθεί ήδη από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, πιστοί στις δεσμεύσεις μας κινηθήκαμε προς κάθε κατεύθυνση και σε κεντρικό επίπεδο για να εξασφαλιστεί το έργο. 

Γιατί ποιον άλλον άραγε αφορούσε περισσότερο η λιμνοθάλασσά μας;

    Είτε κάποιοι το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, έχουμε ενδιαφερθεί πριν από όλους και περισσότερο από όλους για τα έργα της λιμνοθάλασσας και δεν θα πάψουμε να το κάνουμε. 

     Πρόκειται για τα έργα που για την επιτυχή έκβασή τους χρειάστηκε να παρέμβουμε και να επισημάνουμε την ανάγκη να ξεπερασθεί επί της ουσίας το «αγκάθι» που ακούει στο όνομα «Βιολογικός Αιτωλικού».

    Είναι αυτά που παρακολουθούμε με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όλων, γιατί τις δικές μας ζωές αφορούν.

Αυτά για τα οποία η προηγούμενη δημοτική αρχή που ο Υπουργός ευχαριστεί σήμερα, δεν έκανε τίποτε. Παρά μόνο έχει το θράσος ο πρώην δήμαρχος, που πριν λίγες μόνο ημέρες διέσυρε ανά το πανελλήνιο το Δήμο μας με τον πιο χυδαίο τρόπο, να στέκεται παρά τω Υπουργώ και να κομπάζει με το ψευτοεγκώμιο του μηδενισμού…

    Και επειδή οι ανακοινώσεις είναι ανακοινώσεις, εμείς και χωρίς αυτές επιμένουμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ουσία, να σεβόμαστε τους θεσμούς και να σκύβουμε στα προβλήματα των δημοτών.

    Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι εκτός από θεσμικό ατόπημα, η άρνηση συνεργασίας με την Δημοτική αρχή, έστω και στο κατ’ ελάχιστο τυπικό βαθμό, έστω και σε θεσμικό μόνο επίπεδο, υποκρύπτει πολιτική μικρότητα και «στρουθοκαμηλισμό». Πάνω απ’ όλα όμως «εγκυμονεί» κινδύνους σφαλμάτων.

Όσο για τον πολιτικό πολιτισμό... μια λέξη μόνο... αυτοδιάψευση!»