Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η πεζοπορία στον Αράκυνθο

 

Την Κυριακή 13 Ιουνίου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας, πραγματοποιήθηκε η πεζοπορία στον Αράκυνθο που διοργάνωσαν από κοινού το Messolonghi by Locals, ο Ορειβατικός Σύλλογος Μεσολογγίου και η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου.

Σημείο συνάντησης ήταν η πλατεία των Ελληνικών και από εκεί οι πεζοπόροι κάλυψαν συνολική απόσταση 7.900 μέτρων σε μια εύκολη διαδρομή στα μονοπάτια του Αρακύνθου.

Η εναλλαγή των χρωμάτων στο φυσικό περιβάλλον και η βιοποικιλότητα που συνάντησαν στη διαδρομή αποτέλεσε αφορμή για να ανοίξει η συζήτηση για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την τυχόν εγκατάσταση βιομηχανικού αιολικού πάρκου στην περιοχή.

Η αυξημένη συμμετοχή του κόσμου στην πεζοπορία -περισσότεροι από 40 πεζοπόροι από Αιτωλικό, Ναύπακτο, Αγρίνιο, Πάτρα και Μεσολόγγι- μας κάνει αισιόδοξους καθώς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος που ζούμε.

Οι πεζοπόροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά, με την υπόσχεση να είναι παρόντες στην προστασία της περιοχής μας. 

Ακολούθησε και εσύ τους ντόπιους, ζήσε την εμπειρία, δράσε τώρα, δράσε τοπικά.