Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Ξεκίνησαν δειγματοληψίες για την καταλληλότητα θαλασσίων υδάτων – ακτών κολύμβησης στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας


Σε πλήρη υγειονομική αναγνώριση περίπου 65 ακτών κολύμβησης της Αιτωλοακαρνανίας  και δειγματοληψία των υδάτων αυτών προχώρησε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με την υποστήριξη της Αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Σαλμά, παρά τις αντιξοότητες που έχει φέρει η πανδημία. 

Στη συνέχεια, η υπηρεσία εξέδωσε την αρ. οικ. ΠΔΕ/ΔΔΥΚΜΠΕΑΙΤ/160334/249911/11-6-2021 απόφαση με θέμα «Καταλληλότητα θαλάσσιων υδάτων - ακτών κολύμβησης Νομού  Αιτωλοακαρνανίας  2021» που αναρτήθηκε στο σύστημα  ΔΙΑΥΓΕΙΑ  με ΑΔΑ:   6ΞΓΔ7Λ6-45Σ. 

Η υγειονομική  παρακολούθηση των ακτών συνεχίζεται καθ’ όλη την κολυμβητική περίοδο και οι πολίτες θα ενημερώνονται σε όποια πιθανή μεταβολή των αναρτώμενων στοιχείων

Η Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαιώνει τους πολίτες και τους λουόμενους ότι το νερό των θαλασσίων ακτών κολύμβησης της Αιτωλοακαρνανίας είναι εξαιρετικής ποιότητας, κατάλληλο και ασφαλές για κολύμβηση και προτρέπει τους πολίτες να απολαύσουν τις ακτές της περιοχής, ακολουθώντας πάντα τα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες των υγειονομικών φορέων για την πρόληψη όλων των νοσημάτων και προβλημάτων ατομικής και Δημόσιας Υγείας.