Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Αυλαία των καλοκαιρινών δράσεων 2021 του Ν.Ο.Μεσολογγίου

 
Το Σάββατο 21 Αυγούστου ο ΝΟΜ συνδιοργάνωσε με το Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου τον 8ο Κωπηλατικό Διάπλου της Λιμνοθάλασσας. Με αφετηρία τον υποβλητικό χώρο του μοναδικού Μουσείου Άλατος, σαράντα οκτώ  κωπηλάτες από όλη την Ελλάδα, κωπηλάτησαν 12 χλμ σε μια υπέροχη διαδρομή μέχρι το νησί του Άη Σώστη με το φάρο του, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις γραφικές πελάδες  στη Τουρλίδα και να τερματίσουν στο Μουσείο Άλατος σε μια γιορτινή ναυταθλητική ατμόσφαιρα.

Στη συνέχεια την Κυριακή 29 Αυγούστου ο ΝΟΜ συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος- ΠΕ Αιτωλ/νιας τον 7ο κολυμβητικό Διάπλου της Λ/Θ «Λόρδος Βύρων». Πενήντα αθλητές από όλη την Ελλάδα κολύμπησαν σε διαδρομές των 8 χλμ και των 4χλμ με αφετηρία την παραλία Τουρλίδας και το νησί του Άι Σώστη αντίστοιχα. Στην τελετή των απονομών οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από την κ. Ρόζα Φλώρου, Πρόεδρο της Διεθνούς Βυρωνικής Εταιρείας για μια άλλη πτυχή του ρομαντικού φιλέλληνα ποιητή Λόρδου Βύρωνα, αυτή του τολμηρού κολυμβητή μεγάλων αποστάσεων.  

Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου προσπαθεί πάντα (παράλληλα με κάθε ναυταθλητική δράση του) να δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες ζωής!! 

Και οι δύο παραπάνω δράσεις ήταν απαιτητικές λόγω της ανοικτής θάλασσας, απαιτούσαν συνεργασία πολλών ατόμων, από πλευράς ασφάλειας δεν έγιναν εκπτώσεις, ήταν δωρεάν και τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονταν. Επίσης την Παρασκευή 28 Αυγούστου έγιναν τα τελευταία μαθήματα κολύμβησης αρχαρίων ( διάρκεια 2 μηνών) στη πισίνα του PLAZA που μας είχε παραχωρηθεί δωρεάν !. Ο ΝΟΜ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συνδιοργανωτές  των παραπάνω εκδηλώσεων, τον Δήμο ΙΠ Μεσολογγίου και την Π.Δ.Ε-Π.Ε Αιτωλ/νιας, τους χορηγούς ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, Αλατιέρα café-bar-restaurant, ΣΑΩ Α.Β.Ε.Ε, DDS DEKAS SERVICE, ΤΟΥΡΛΙΔΑ restaurant, Tourlida BEACH food-drinks & activites, X-dream water act , PLAZA και την κα Βάσω Γκιούσα, την Ε.Ομάδα Έρευνάς & Διάσωσης Μεσολογγίου, τα μέλη, τους εθελοντές,τους προπονητές καθώς και τους αθλητές της ομάδας κάνοε καγιάκ που εργάστηκαν σκληρά και χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατη η διεξαγωγή όλων των παραπάνω. Ιδιαιτέρως ο ΝΟΜεσολογγίου ευχαριστεί το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου για την συνεργασία και πολύτιμη βοήθεια του.  

Φυσικά οι προπονήσεις και εγγραφές στα τμήματα canoe kayak & optimist συνεχίζονται, όποιος μικρός μας φίλος θέλει να ασχοληθεί μπορεί να βρει πληροφορίες στο nommes.gr

 

Το ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου