Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

1η θεσμική συνάντηση ανταλλαγής απόψεων με προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων

 

    

Σας ενημερώνουμε ότι με πρωτοβουλία του επικεφαλής της παράταξής μας κου Αγαθάγγελου Κότσαλου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους προέδρους των Κοινοτήτων Νεοχωρίου, Πενταλόφου, Μάστρο και της αντιπροέδρου της Κοινότητας Γουριάς, οι οποίοι προέρχονται από το συνδυασμό "Δήμος για τα παιδιά μας".

Η συνάντηση είχε αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που υπάρχουν στις κοινότητες και αφορούν στο Δήμο μας. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι κυριαρχεί το πρόβλημα των απορριμμάτων και της προβληματικής αποκομιδής, το οποίο άπτεται θεμάτων υγείας και πρέπει άμεσα η δημοτική αρχή να δώσει λύσεις. Κάτι που τα τελευταία χρόνια έμοιαζε αυτονόητο δεν είναι πια και γυρίσαμε χρόνια πίσω. Εξίσου σημαντικό σε θέματα καθημερινότητας είναι τα θέματα του φωτισμού, της φροντίδας χώρων όπως τα κοιμητήρια και της παρουσίας μηχανημάτων του δήμου(JCB) κάτι που πλέον είναι είδος προς εξαφάνιση.

Στα υπόλοιπα θέματα οι πρόεδροι προέταξαν το θέμα της Αγροτικής Οδοποιίας το οποίο δεν έχει αντιμετωπιστεί και δημιουργεί τεράστια πλήγματα στην τοπική οικονομία τη συγκεκριμένη εποχή. Η συζήτηση έκλεισε με αναφορά στο θέμα των έργων και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 αλλά και το επερχόμενο Τεχνικό πρόγραμμα του 2022 με τους προέδρους να δηλώνουν απογοητευμένοι μιας και υπάρχουν πολλοί αργοί έως και μηδενικοί ρυθμοί προόδου σε αυτόν τον τομέα, τον οποίο μάλιστα επιβλέπει προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο κος Αγαθάγγελος Κότσαλος δεσμεύτηκε να επαναλαμβάνονται οι συναντήσεις σε τακτά διαστήματα τόσο από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης όσο και από τη θέση του Δημάρχου αν οι Δημότες του κάνουν την τιμή να τον εμπιστευτούν στις επόμενες εκλογές.

Κλείνοντας να σας ενημερώσουμε ότι στο προσεχές διάστημα θα γίνουν παρόμοιες συναντήσεις, παρουσία Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης, με όλους τους προέδρους αλλά και συμβούλους των τοπικών και Δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου μας πάντα σε θεσμικό επίπεδο και με σκοπό την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων και την προώθηση θεμάτων για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.