Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Συνδυασμός "Δήμος για τα παιδιά μας" : Η καρέκλα του Δημάρχου έχει βαριές ευθύνες και αυτός που κάθεται σε αυτή πρέπει να μπορεί να τις αναλάβει.

Καταδικάζουμε τις θλιβερές εικόνες που εξελίχθηκαν σήμερα στο αμαξοστάσιο του Δήμου και στο χώρο του ΧΥΤΑ. Ακόμα και στο σημείο που φτάσαμε σήμερα κε Δήμαρχε, με αποκλειστικά δική σας ευθύνη η κατάσταση μπορούσε να εξομαλυνθεί με μία υπογραφή δική σας και την παρουσία σας στον εισαγγελέα να εξηγήσετε ότι για λόγους δημόσιας υγείας δώσατε τη συγκεκριμένη εντολή. Τονίζουμε ότι οι εργαζόμενοι δε φταίνε σε απολύτως τίποτα για τη σημερινή κατάσταση.

Η καρέκλα του Δημάρχου έχει βαριές ευθύνες και αυτός που κάθεται σε αυτή πρέπει να μπορεί να τις αναλάβει.

Σήμερα 12-11-2021 ο κ. Δήμαρχος με μεγάλη καθυστέρηση παρά τις διαβεβαιώσεις  του στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι έχει έτοιμες λύσεις για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων,   αποφάσισε να υιοθετήσει μερικώς την πρόταση της αντιπολίτευσης  για σύσκεψη επικεφαλείς παρατάξεων καλώντας μόνο τους επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης αποκλείοντας ανεξήγητα τις υπόλοιπες παρατάξεις. Παρά το ότι θεωρούσαμε την συνάντηση προσχηματική συμμετείχαμε σε αυτή καταθέτοντας και προτάσεις ειδικά όσον αφορά το κομμάτι της αποκομιδής.

 Ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι προτίθεται να δώσει εντολή στο προσωπικό του Δήμου για την μεταφορά των απορριμμάτων στον κλειστό ΧΥΤΑ με σκοπό την μεταφόρτωσή τους και την μεταφορά τους σε άλλους ΧΥΤΑ λειτουργώντας τον ως ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων).   Επικαλέστηκε για αυτό διαβεβαιώσεις διαφόρων φορέων ως προς το νόμιμο των πράξεων του. Η άποψή μας είναι ότι ερμηνεύει λανθασμένα έγγραφα που είδαν το φώς της δημοσιότητας και ως εκ τούτου η παράταξή μας δεν μπορεί να συναινέσει σε τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες που βρίσκουν αντίθετους και τους εργαζόμενους του Δήμου στο σύνολό τους. Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες ότι δεν έχουμε πάρει απαντήσεις για το θέμα του νέου έργου που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η επέκταση του ΧΥΤΑ, παρά του ότι ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΧΥΤΑ διαβεβαίωσαν δημόσια (Δημοτικό Συμβούλιο και στον Απολογισμό τους) ότι όχι απλά έχει κατατεθεί σχετική πρόταση περί ολοκλήρωσης της επέκτασης του ΧΥΤΑ αλλά και έχει εγκριθεί η σχετική χρηματοδότηση. Υπάρχουν άραγε αυτά κ. Δήμαρχε;

 Γνωρίζετε ότι το ΥΜΕΠΕΡΑΑ εξέδωσε την 2894/30-03-2021 πρόσκληση με καταληκτική ημερομηνία 30-06-2021 προς τους Δήμους της Χώρας για κατασκευή ΣΜΑ; Έχετε υποβάλλει σχετική πρόταση, ή για άλλη μια φορά ακολουθείτε τα γεγονότα αφήνοντας τον Δήμο εκτός χρηματοδοτικών εργαλείων;

 Στη σημερινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαμε, σας προτείναμε και διάφορες λύσεις προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα όπως:

1.      Άμεση ενοικίαση 3 τριών απορριμματοφόρων και συγχρόνως να ξεκινήσετε ενέργειες για αγορά καινούριων .

2.      Επισκευή των τριών 3 απορριμματοφόρων που βρίσκονται ανεξήγητα παροπλισμένα στο αμαξοστάσιο και σε διάφορα συνεργεία.

3.      Δημιουργία ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) είτε σε χώρο Δημοτικό είτε σε ιδιωτικό χώρο έπειτα από   αναζήτηση.   

κ. Δήμαρχε έχετε μπει στον τρίτο χρόνο της δημοτικής σας θητείας. Έστω και την ύστατη στιγμή προχωρήστε στις ενέργειες που απαιτούνται με βάση το συμφέρον των δημοτών προκειμένου να δοθεί λύση στο φλέγων θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Να είστε βέβαιος ότι θα επικροτήσουμε κάθε θετική σας ενέργεια που θα είναι προς το συμφέρον των δημοτών.