Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ : Όλα στο φώς

 Σας είχαμε ενημερώσει με ανάρτησή μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το βράδυ της πέμπτης,  ότι στο φως της ημέρας όλα θα φαινόταν ξεκάθαρα. Όπερ και εγένετο. Στο φως της ημέρας φάνηκε η ένδεια των επιχειρημάτων της δημοτικής αρχής. Φάνηκε η εμμονή του δημάρχου στην παράνομη εναπόθεση και διαχείριση των απορριμμάτων. Φάνηκε η εμμονή των αντιδημάρχων του τομέα καθαριότητας και πολιτικής προστασίας στην παράνομη εναπόθεση και διαχείριση των απορριμμάτων. Φάνηκε η εμμονή της δημοτικής αρχής να μην θέλει να Συνεργαστεί με κανέναν για το καλό του Δήμου. Φάνηκε η εμμονή της δημοτικής αρχής στο να στοχοποιεί με παλαιάς κοπής προπαγάνδα, μέσα από «παπαγαλάκια» και την τοπική «πράβντα» τους Εργαζομένους του Δήμου, για να καλύψει τις ανικανότητές της,  η οποία φυσικά στο φώς της ημέρας δεν άντεξε, κατέρρευσε, καθώς τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Επίσης ,φάνηκε ότι όλοι οι Εργαζόμενοι είναι μια γροθιά. Ότι η Αντιπολίτευση στηρίζει τους Εργαζομένους και προσφέρει την Συνεργασία της για το καλό του Δήμου. Φάνηκε ότι ο «Βασιλιάς είναι γυμνός».

Χθες και προχθές γίναμε μάρτυρες όχι μίας ακόμη πράξης ενός κακοπαιγμένου έργου, αλλά μιας  ολόκληρης παράστασης, μίας κακοπαιγμένης φαρσοκωμωδίας, μιας ιλαροτραγωδίας. Η δημοτική αρχή κατώτερη κατά πολύ των περιστάσεων που αρμόζει στην «Ιερή Πόλη», κατώτερη κατά πολύ των περιστάσεων που επιβάλει η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, επιχείρησε μέσω εκφοβισμών και εκβιασμών να επιβάλει τις εμμονές της και να συσκοτίσει την αλήθεια μέσω προπαγάνδας. Αγνοώντας τα μηνύματα των προηγούμενων ημερών. Παρόλο που της προσφέρθηκε η βοήθεια και Συνεργασία, από τους Εργαζομένους, σχεδόν σύσσωμη την Αντιπολίτευση και τους Προέδρους Αγίου Θωμά και Μεσολογγίου, αυτή εμμονικά και χωρίς λογική προσπάθησε να κάνει το άσπρο – μαύρο, για να δικαιολογήσει τις αδυναμίες της. Ο μόνος που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ήταν ο Πρόεδρος του ΧΥΤΑ που παρέδωσε την παραίτηση του. Όλοι οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Ν.Π. , παρέστησαν σχεδόν όλοι στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και φάνηκαν κατά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, άβουλοι και άτολμοι. Η μόνη έντιμη απόφαση μετά τα έκνομα γεγονότα στα οποία συμμετείχατε και στηρίξατε δια της σιωπής σας, είναι η παραίτηση και ο διαχωρισμός της θέσης σας από τις εμμονές του δημάρχου, και των αρμόδιων αντιδημάρχων καθαριότητας και πολιτικής προστασίας. Οποιαδήποτε άλλη πράξη σημαίνει συνενοχή και συνυπευθυνότητα. Οι έκνομες πράξης που έλαβαν χώρα θα πάρουν φυσικά την οδό της δικαιοσύνης και θα ενημερωθούν αρμοδίως όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και εργατικές ενώσεις.

Αλλά τι έγινε τις δύο τελευταίες ημέρες; τι ακριβώς επιχειρήθηκε; Χωρίς ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου να έχει οποιασδήποτε μορφής άδειας νόμιμης λειτουργίας και χωρίς να υπάρχει ούτε καν σύμβαση με τον ιδιώτη, που θα πραγματοποιούσε, υποτίθεται, την μεταφόρτωση των απορριμμάτων εντός του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, κι ενώ η δημοτική αρχή έχοντας ένα ασαφές χαρτί από αναρμόδια τελείως αρχή (και σε αυτό η Αποκεντρωμένη Δυτικής Ελλάδας Φέρει την ευθύνη της, η οποία και θα αναζητηθεί) το οποίο δεν ήταν απόφαση, δεν ήταν άδεια, ήταν μόνο μια ασαφής απάντηση, σε μια πιο ασαφή προφανώς ερώτηση, επιχείρησε να εμπλέξει τους εργαζομένους του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, εκφοβίζοντας τους και εκβιάζοντας τους σε προδήλως παράνομες πράξεις. Μάλιστα δεν είχε ούτε το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες της, δίνοντας «εντέλλεστε» στους εργαζομένους και απαλλάσσοντας τους από κάθε ευθύνη, αφού ευαγγελιζόταν ότι ήταν καθόλα νόμιμα. Βέβαια αυτό θα σήμαινε ότι στο κρατητήριο θα οδηγούταν ο δήμαρχος ή οι αντιδήμαρχοι και όχι οι εργαζόμενοι, που προφανώς ήταν και ο στόχος της δημοτικής αρχής. Φυσικά όλο αυτό κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μπροστά στα Αστυνομικά Όργανα που εκτέλεσαν άψογα το καθήκον τους και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε δημόσια για την στάση τους. Τα υποτιθέμενα χαρτιά του δημάρχου και των δύο αντιδημάρχων φυσικά αποδείχτηκε ότι δεν είχαν καμία νομική ισχύ και απλά δεν εφαρμόστηκαν σε αντίθεση με τα έγγραφα που είχαν οι Εργαζόμενοι και η Αντιπολίτευση. Η νομιμότητα έλαμψε στο φώς και οι όποιες εμμονές έμειναν στο σκοτάδι.

Φυσικά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε την ενορχηστρωμένη προσπάθεια από τα παπαγαλάκια, από τους μυστικοσυμβούλους και της τοπικής «πράβντα» ακόμη και σε μία τέτοια ξεκάθαρη αποτυχία της δημοτικής αρχής, να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, να προσπαθεί με γκεμπελικές μεθόδους να διαστρεβλώσει την αλήθεια μέσω μαύρης προπαγάνδας. Ένα έχουμε να σας πούμε γρήγορα στις τρύπες σας,  στις σκιές σας, το φώς τυφλώνει.

Κλείνοντας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους φορείς της Αντιπολίτευσης για την παρουσία, την συμπαράσταση  και πολύτιμη βοήθεια τους , η οποία ήταν καταλυτική.   Συγκεκριμένα:

Τον Δημοτικό Συνδυασμό «Δήμος για τα Παιδία μας»

Τον Δημοτικό Συνδυασμό «Συμμαχία για το μέλλον»

Τον Δημοτικό Συνδυασμό «Φόρουμ ενεργών Πολιτών»

Την Κοινοτικό Συνδυασμό «Για την Κοινότητα Μεσολογγίου»

Τους Ανεξάρτητους Συμβούλους

Τέγα Χρήστο

Βασιλείου Σπύρο

Την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου

Τον Πρόεδρο την Τοπικής κοινότητας Αγίου Θωμά

Και όσον αφορά την «πράβντα» και τις υπόλοιπες Κασσάνδρες, άμεσα θα κοινοποιήσουμε και τις προτάσεις μας (όπως έχουν κατατεθεί κατά καιρούς και στην δημοτική αρχή), που όπως θα δείτε και εφαρμόσιμες είναι και άμεσες και ολοκληρωμένες.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο

Υ.Γ. Ενδεικτικά. Αυτή την στιγμή λειτουργούν μόνο 3 απορριμματοφόρα ενώ ο Δήμος για να ανταπεξέρχεται στις καθημερινές ανάγκες αποκομιδής των απορριμμάτων χρειάζεται τουλάχιστον 6 απορριμματοφόρα. Εάν ο Δήμος προμηθευτεί άλλα 3 (ενοικίαση, leasing, παραχώρηση κ.λ.π – άμεσες διαδικασίες) ή εάν φροντίσει να συνάψει συμφωνία με τους δύο ΧΥΤΑ που συνεργαζόμαστε, Ναυπάκτου και Παλαίρου να δέχονται τα απορρίμματα του Δήμου και μετά τις 13:00, εμείς ως εργαζόμενοι, όπως κάνουμε πάντα δεσμευόμαστε να υπερβάλουμε για μία ακόμη φορά εαυτόν και να εργαστούμε ακόμη και διπλοβάρδιες χωρίς καταβολή υπερωριών, έτσι ώστε το πολύ μέσα σε 4 ημέρες, όλος ο Δήμος να έχει καθαρίσει και να επανέλθει η κανονικότητα. Απλές λύσεις που έχουν προταθεί αλλά δεν έχουν βρει ευήκοα ώτα.