Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Ερωτήσεις της παράταξης "Συμμαχία για το μέλλον" στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17/12/21

 


Κύριε Δήμαρχε,

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:

 1.      Μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ήταν σε εξέλιξη πρόγραμμα χρηματοδότησης των Δήμων για τοπικά ρυμοτομικά σχέδια και μελέτες ανάπλασης λιμένων. Ενδεικτικά αναφέρω ότι οι Δήμοι Ιθάκης και Αιγίου έλαβαν περί τα 2,5 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση των δράσεών τους.

Έπεσε στην αντίληψή σας το εν λόγω πρόγραμμα και αν ναι, τι προτάσεις υποβάλλατε;


2.      Με σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής έχει δοθεί παράταση σε επτά (7) υπό εξέλιξη έργα στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Η συνήθης παράταση είναι εξάμηνη και η αιτιολογία αναφέρεται στις καιρικές συνθήκες και την πανδημία COVID 19.

Η ερώτηση είναι: Είναι μόνο αυτός ο λόγος ή συντρέχουν και λόγοι “παγώματος” της χρηματοδότησης των έργων, κυρίως του ΕΣΠΑ (1 δισ. ευρώ). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι με νομοθετική ρύθμιση δόθηκε παράταση αποπληρωμής για το νέο έτος…

 

3.      Μιας και κλείνει ο προϋπολογισμός του 2021 παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις πιστώσεις επισκευής και συντήρησης σχολείων που είναι διαθέσιμες στην Δευτεροβάθμια αλλά κυρίως στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Αληθεύει ότι είναι αδιάθετα τουλάχιστον 150.000 ευρώ; Αν ναι, τι επιτέλους σκέπτεσθε και τι προτεραιότητες έχετε θέσει; Το πρόσφατο συμβάν στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο πρέπει να μας προβληματίσει όλους, ώστε να κινηθούμε ταχύτατα.    

 

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Το γραφείο τύπου

Μεσολόγγι 19/12/2021