Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Συνδυασμός "Δήμος για τα παιδιά μας" : Θρασυδειλία και ψέματα στην 34η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου μας ανάγκασαν σε αποχώρηση

 

Αγαπητές/οί Συνδημότισσες/τες,

 H παράταξή μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μη δεχόμενη απειλές αποχώρησε  από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  κατά τη διάρκεια συζήτησης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022. Ο κος Δήμαρχος μην αντέχοντας την ανάδειξη:

      1. της ανυπαρξίας του στο θέμα των έργων, για τα οποία έχει ο ίδιος προσωπικά ευθύνη και ουδείς άλλος από τη Δημοτική Αρχή, καθώς και των ερωτημάτων που του ετέθησαν για την καθυστέρηση έργων ώριμων, προέβη σε απειλές και συμπεριφορά μη αρμόζουσα στην θεσμική του θέση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το τεχνικό πρόγραμμα έχει έργα από το 2015 και ότι από το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 έχει υλοποιήσει  ελάχιστα έργα. Έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και μελέτη όπως αυτό για το αλσύλλιο της Πενταλόφου ή της κεντρικής πλατείας στο Μεσολόγγι, των παιδικών χαρών, του κλειστού γυμναστηρίου, του κολυμβητηρίου κ.α. ακόμα περιμένουμε να υλοποιηθούν(σημειωτέον πως τα προαναφερόμενα έργα έχουν ωριμάσει το πλείστον πριν της έναρξης της θητείας του).

Μια θητεία χαμένη δυστυχώς με προσωπική ευθύνη του ιδίου του Δημάρχου.

2.  της ανάδειξης του ψέματος που έχει πει ο ίδιος και ο πρώην πρόεδρος του ΧΥΤΑ για κατατεθειμένη και εγκεκριμένη πρόταση για το νέο έργο που απαιτείται στο ΧΥΤΑ, άρχισε να εκτοξεύει απειλές ότι μετά θάνατον θα αποκαλύψει όλη την αλήθεια για το τι συμβαίνει, προφανώς γιατί έχει μάθει στο μονόλογο και γιατί μετά θάνατον θέλει να μας ενημερώσει χωρίς να του απαντήσει κανείς. Η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη και προσπαθεί να ρίξει λάσπες. Η δε αποκάλυψη της πρόθεσής του μας δείχνει και το ποιόν του ως άνθρωπος. Λυπούμαστε πολύ. 

Η πράξη αποχώρησής μας ήταν συμβολική.

Προκαλούμε τον κο Δήμαρχο να πει τη δική του αλήθεια στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δεχτεί την απάντηση από όλες τις παρατάξεις. Του θυμίζουμε ότι εκεί που κάθεται είναι εκλεγμένος και είναι υποχρεωμένος να σέβεται τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και το διάλογο.

Οι Δημότες έχουν καταλάβει την ανυπαρξία σας τώρα θα καταλάβουν και το χαρακτήρα σας. Απειλές, ψεύδη και φασιστικές νοοτροπίες ανήκουν στο παρελθόν και σε ότι περνάει από το χέρι μας θα φροντίσουμε να μείνουν εκεί, ενημερώνοντας και τους Δημότες.

Οι μάσκες έπεσαν για τα καλά........

Υ.Γ. Για το έργο του ΧΥΤΑ έχει ερωτηθεί πολλές φορές ο κος Δήμαρχος και γραπτώς και προφορικώς στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ουδέποτε πήραμε απάντηση. Την πήραμε όμως εμμέσως αφού κανένα τέτοιο έργο δεν έχει εγγραφεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα πράγμα που είναι η απόδειξη του ψεύδους που τόσο εύκολα εκτόξευσε και μάλιστα για ένα από τα κορυφαία προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.