Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Εκτός του προγράμματος πολεοδομικού σχεδιασμού «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» και στον Β΄ κύκλο, ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου!

 

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο την 17/12/2021 η παράταξή μας «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ερώτηση προς τη δημοτική αρχή, αν έχει υποβάλλει πρόταση για κατάρτιση και έγκριση προγραμμάτων εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων, εξειδικεύοντας την στις λιμενικές υποδομές και το θαλάσσιο μέτωπο του δήμου. Η απάντηση ήταν θετική.

Τα γεγονότα όμως και η πραγματικότητα και πάλι τους διαψεύδουν! Καμία πρόταση δεν υποβλήθηκε και στο Β΄ κύκλο μελετών! Άρα το ψεύδος ήταν συνειδητό και καραμπινάτο….

Στο σχετικό ΦΕΚ (αρ. φύλλου 6046/ τ. Β/20-12-2021) που δημοσιεύθηκε, εγκρίθηκαν:

α) Μελέτες Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων σε 128 δήμους της χώρας (μεταξύ αυτών οι δήμοι Αγρινίου, Θέρμου και Ακτίου – Βόνιτσας)·

β) Μελέτες Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων σε 8 δήμους και παραλιακά μέτωπα δήμων (κυρίως της Ηπείρου).

Και από τις δύο (2) ανωτέρω εντάξεις, ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ!

Επειδή θράσος, ψεύδος και ανικανότητα πάνε χέρι – χέρι και επειδή ο δήμος είναι κάτι που πονάει ΟΛΟΥΣ, σας καλώ τουλάχιστον να τρέξετε ώστε να υποβάλετε πρόταση στους επόμενους δύο (2) κύκλους, όπου συνολικά θα ενταχθούν 229 δήμοι και 768 δημοτικές ενότητες, με προϋπολογισμό 401,05 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας και ειδικότερα από το ΠΔΕ-ΣΑΤΑ 075 με ονομασία «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ».

Και βέβαια δεν χρειάζεται να το σκεφτείτε και πολύ: Ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο από Διόνι Κατοχής μέχρι Κρυονέρι μπορεί να ενταχθεί. Και φυσικά το λιμάνι Μεσολογγίου, η Τουρλίδα και ο οικισμός της!     

Κινηθείτε λοιπόν πριν είναι πολύ αργά… αν και το “φιτίλι” για να πάρετε μπροστά είναι βραδύκαυστο, έστω και καθυστερημένα, κάντε κάτι!!

 

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Μεσολόγγι 24/12/2021