Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση γλυπτικής «1821 Επανάσταση κατά πάσης δουλείας» στο κτίριο Χρυσόγελου

 

Η εμβληματική  έκθεση γλυπτικής «1821 Επανάσταση κατά πάσης δουλείας»,  που  καταφέρνει να διατηρεί ζωντανό ένα ακρογωνιαίο κεφάλαιο της ιστορίας μας, εγκαινιάστηκε την Τρίτη, 12 Απριλίου 2022  και φιλοξενείται στο κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι.

Η επετειακή, θεματική έκθεση γλυπτικής, για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης μέσα από τα έργα των  καταξιωμένων γλυπτών που υμνούν με την τέχνη τους τον Ιερό Αγώνα των προγόνων μας, αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 και ταυτόχρονα υπενθυμίζει το χρέος μας σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για τη σωτηρία του έθνους και την ανεξαρτησία, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, τονίζοντας ότι η συμμετοχή της  αξιόλογης αυτής έκθεσης  στο πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου 2022, είναι μια ευτυχής  κατάληξη μιας μακροχρόνιας προσπάθειας. Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο  Ξενοφών Δεστέφανος, πρόεδρος του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, ο οποίος ξενάγησε στην έκθεση το κοινό, που δήλωσε εντυπωσιασμένο  από τις σπουδαίες αυτές δημιουργίες.

Η έκθεση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και το Πνευματικό του Κέντρο,  θα διαρκέσει έως τις 12 Μαΐου 2022  τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία κατά του Covid-19.