Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Ιερό μνημόσυνο οπλαρχηγού Αθανασίου Ραζή Κότσικα

 

Ο σύλλογος Μεσολογγιτών «Αθανάσιος Ραζή-Κότσικας»  την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 απέδωσε φόρο τιμής στον εκλεγμένο οπλαρχηγό της φρουράς του Μεσολογγίου Αθανασίου Ραζή-Κότσικα, που έπεσε μαχόμενος την ηρωική νύχτα της Εξόδου.

Τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου άνδρες γυναίκες και αρματωμένοι μετάλαβαν των αχράντων μυστηρίων.

Ακολούθως τελέστηκε ιερό μνημόσυνο στο ιστορικό Παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευούλας υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Αρχηγού της φρουράς και στη συνέχεια έγιναν καταθέσεις στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων στο μνημείο του Αθανασίου Ραζη Κότσικα.

Ο Πρόεδρος κύριος Θεοφάνης Μπούτης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί τον Σεβαστό πατέρα Ανδρέα Καπέ, τον ανώτερο διοικητή φρουράς του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, τον Διευθυντή της αστυνομίας Αιτωλίας, την Λιμενάρχη Ι.Π. Μεσολογγίου και τον Διοικητή ΔΙ.ΠΥ.Ν Αιτωλοακαρνανίας.  Τους αντιδημάρχους Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαο Καραπάνο την κυρία Περσεφόνη Μελαχρή την κυρία Μέμη Γούργαρη και τον κύριο Αντώνη Αλετρά.

Τους δημοτικούς συμβούλους κ Σπύρο Βασιλείου, κ. Γιώργο Λαγούδη και κ. Αναστάσιο Σκαρμούτσο, τον σύμβουλο τοπικής ενότητας Ι.Π. Μεσολογγίου κύριο Ανδρέα Σπανό, τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου, τον Σύλλογο απογόνων Ντοβαίων Αγωνιστών του Ζυγού 1821, τον Βασίλη Παπαθεοδώρου που έγραψε τους στίχους για το μοιρολόι και τον Γιάννη Μαγηδαληνό για την ερμηνεία του, καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.