Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Εορτές Εξόδου 2022 - Με μια εξαιρετική έκθεση στη «Διέξοδο» ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος κήρυξε την επίσημη έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων

 


 

Με κάθε επισημότητα έγινε στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» χθες το απόγευμα η κήρυξη της έναρξης των Εορτών Εξόδου από τον Δήμαρχο της Ι.Π. Μεσολογγιου Κώστα Λύρο, παρουσία πλήθους κόσμου.

Για τους εορτασμούς της 196 επετείου, οι οποίες θα γίνουν κανονικά, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ετοίμασε ένα πλήρες πρόγραμμα που ξεκίνησε χτες, Σάββατο 2 Απριλίου και κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου.

Στους φιλόξενους χώρους της «Διεξόδου» ο Μεσολογγίτης Νίκος Σιάμος εκθέτει τα έργα του, πενήντα μεγάλα πορτρέτα Μεσολογγιτών, που καθημερινά τους συναντούμε να κυκλοφορούν τριγύρω μας. Η ιδιαίτερη τέχνη και οπτική του φωτογράφου τα κάνει να φαίνονται σαν πίνακες ζωγραφικής προκαλώντας εύλογα τον θαυμασμό.

Στην όμορφη τελετή ο πρόλογος έγινε, όπως κάθε χρόνο, από τον οικοδεσπότη, Νίκο Κορδόση και ακολούθως μετά την σύντομη ομιλία του καλλιτέχνη, ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος πήρε το λόγο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο νόημα των Εορτών συνδέοντας το ένδοξο παρελθόν με το σήμερα και όσα βιώνουμε στον περίγυρό μας.